ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιτωλοακαρνανία: Σκληρό πόκερ με το προσφυγικό

Αιτωλοακαρνανία, Πάλαιρος, Hotspot, προσφυγικό
Αιτωλοακαρνανία, Πάλαιρος, Hotspot, προσφυγικό

Άρον – άρον αναδίπλωση από την Κυβέρνηση για την Πάλαιρο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Αγρίνιο

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται το προσφυγικό ζήτημα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Αβεβαιότητα, εντάσεις και αναβρασμός συνθέτουν το σκηνικό στις τοπικές κοινωνίες, τις οποίες οι Κυβερνώντες ενέταξαν σε ένα «παιχνίδι» παραλόγου, Κι’ αυτό διότι καθημερινά στο φως της δημοσιότητας διαρρέουν διαφορετικά έγγραφα και σημεία που υποδεικνύουν και υποδεικνύονται ως πιθανοί χώροι φιλοξενίας προσφύγων. Την Πέμπτη το βράδυ με βάση ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ξεκαθαρίστηκε ότι η πρώην ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάλαιρο Ακτίου – Βόνιτσας δεν πρόκειται τελικά να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Λογικά το Υπουργείο Άμυνας οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην περιοχή, η οποία μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον βασικότερο πόλο τουρισμού της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ Αιτωλοακαρνανίας «κατόπιν αλλεπάλληλων παρεμβάσεων και διεργασιών της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αιτωλοακαρνανίας με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποφασίστηκε χάριν της τουριστικής προοπτικής του τόπου να μην δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας».

Ωστόσο εδώ τίθενται τα εξής ερωτήματα. Δεν ήξεραν άραγε εξαρχής, ότι η Πάλαιρος είναι τουριστική περιοχή; Γιατί από την πρώτη στιγμή δεν αποκλείστηκε από την σχετική λίστα η συγκεκριμένη περιοχή; Ή μήπως έπρεπε πρώτα να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να ληφθούν αποφάσεις εναντίον της ενδεχόμενης φιλοξενίας μεταναστών από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου για το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστριών στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου, μετά από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Όπως εξάλλου από χθες έγραψε η «Σ» το θέμα θα έρθει προς συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει εντάσεις μεταξύ των παρατάξεων.

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελόπουλος

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Πανηγύρι στο Μενίδι την Τετάρτη 29-6 από τον Π.Σ. Ο Αμβρακικός

Ακρωτηριάστηκε ανήλικο παιδί στο Καινούριο

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας