ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιτωλοακαρνανία: «Μπλόκο» στους πλειστηριασμούς από τους συμβολαιογράφος

πληστηριασμοί, κατάσχεση ακινήτων, συμβολαιογράφοι

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από την διενέργεια πλειστηριασμών και χθες Τετάρτη, καταγγέλλοντας τις άδικες επιθέσεις εναντίων των συμβολαιογράφων και μεθοδεύσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, δηλώνοντας ότι, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.

Με βάση την απόφαση αυτή και στο Αγρίνιο οι συμβολαιογράφοι απείχαν από τα καθήκοντά τους. Από την 1η Ιανουαρίου, που άλλαξε ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, μέχρι και σήμερα, ελάχιστοι πλειστηριασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Αρκετοί δεν διενεργήθηκαν, εξαιτίας της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, ενώ από τον Σεπτέμβριο άρχισαν να ενισχύονται ξανά οι κινητοποιήσεις ομάδων πολιτών.

Οι συμβολαιογράφοι, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της πανελλήνιας συντονιστική τους επιτροπής υποστηρίζουν εκτός των άλλων: «Κατ’ εξαίρεση, θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης άδειας από τους συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, μετά από σχετικό αίτημα επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Ο συμβολαιογράφος Αθανάσιος Πετρόπουλος επισήμανε στη «Σ» για την αποχή των συμβολαιογράφων: «απ’ ότι έχω ακούσει και έχω δει γενικότερα οι πλειστηριασμοί αφορούν και τα ακίνητα πρώτης κατοικίας. Τα πιο πολλά προέρχονται από οφειλές ιδιωτών και υποθέσεις μεταξύ ιδιωτών λ.χ ένα χωράφι, ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι χωρίς να είναι πρώτη κατοικία. Το θέμα είναι ότι ο καθείς που κινεί τον πλειστηριασμό και ζητά τα χρήματά του, επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα σε κάθε αναβολή που γίνεται. Το κόστος μεγαλώνει και κάποια στιγμή τα χρήματα αυτά κάποιος θα τα ζητήσει. Τότε μπορεί να τα βάλεις με τον συμβολαιογράφο. Δεν έχουν σημασία οι ομάδες λ.χ. «δεν πληρώνω» καλά κάνουν, αλλά η ευθύνη παραμένει στον συμβολαιογράφο. Εγώ με μεγάλη επιφύλαξη τονίζω πως είναι άδικο να τα βάλεις με τον συμβολαιογράφο, διότι αυτός είναι απλά και μόνο υπάλληλος που κλήθηκε να κάνει την δουλειά αυτή. Αποφεύγουμε φυσικά και εμείς βάση της διαταγής, να κάνουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά οι άλλες οφειλές τρέχουν και αφορούν εξοχικές κατοικίες ή αυτοκίνητα κλπ».

Στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, έχουν αναβληθεί περισσότεροι από 20 πλειστηριασμοί.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Συντήρηση και βελτίωση για τους δρόμους Θύρρειο-Μοναστηράκι–Βόνιτσα και Βόνιτσα-Πάλαιρος-Μύτικας

Ηγουμενίτσα: Παρίσταναν Τους Τελωνειακούς Ή Τους Αστυνομικούς Και Εξαπατούσαν Επιχειρηματίες Για Αγορά Δήθεν Κατασχεμένων

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας

About the author

AmfLife

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.