ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

20 χρόνια στην γιαγιά που πέταξε το νεογέννητο εγγόνι της στα σκουπίδια

Με τρεμάμενη φωνή η 45χρονη Gjordum Mynyre, από την Αλβανία, προσπαθούσε να δώσει μια εξήγηση στους δικαστές και τους ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, τι ήταν εκείνο που την ώθησε να πετάξει το εγγονάκι της σε σκουπιδότοπο στο Νεοχώρι Ηλείας αμέσως μετά τη γέννησή του.

Το παιδί, όπως αναφέρει το dete.gr, πέθανε αβοήθητο λίγη ώρα αφότου άνοιξε τα μάτια του, όπως και αβοήθητη ήταν η κατηγορουμένη χθες στο ακροατήριο. Ούτε ο άνδρας της ούτε η κόρη της βρέθηκαν δίπλα της. Μόνη στο εδώλιο με την ποινή των ισοβίων που της είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. Το δικαστήριο ωστόσο της έδωσε την ευκαιρία να «σπάσει» την ποινή.

Έτσι, αναγνωρίστηκε ότι τέλεσε την πράξη ευρισκόμενη σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών.

Τα κλάματα του νεογέννητου αντηχούσαν στη μικρή κάμαρα του φτωχικού της οικογένειας, το πρωινό της 12ης Αυγούστου 2013. Η κόρη της είχε γεννήσει στην τουαλέτα του σπιτιού. Η γέννηση του μωρού, δυστυχώς, δεν έφερε χαρά. Η κατηγορουμένη το πήρε, του έκοψε πρόχειρα τον ομφάλιο λώρο και το τύλιξε με μια πετσέτα για να το αφήσει σε έναν σκουπιδότοπο κοντά στο σπίτι. Το βρέφος βρήκαν νεκρό και μελανιασμένο ρακοσυλλέκτες, που με την σειρά τους ειδοποίησαν τους υπαλλήλους του Δήμου.

«Η κόρη μου ήταν παχιά και δεν είχα καταλάβει ότι ήταν έγκυος. Ο άνδρας μου εκείνη την ημέρα έλειπε στα χωράφια. Σπάσανε τα νερά και όταν εκείνη μου το είπε, με έπιασε ταραχή. Ο άνδρας μου είναι σκληρός. Θα μας σκότωνε, πιστέψτε με. Δεν είναι στην κουλτούρα μας, μια γυναίκα να γεννάει ένα παιδί χωρίς να έχει παντρευτεί» προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Νέο Βίντεο Με Τα Βασανιστήρια Που Έκαναν Στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Βρέθηκε νεογέννητο στο δρόμο στο Αγρίνιο πριν 63 χρόνια και τώρα ψάχνει τις ρίζες του…

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας