ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12ος Διάπλους Αμβρακικού

Διάπλους Αμβρακικού
Διάπλους Αμβρακικού

Το λιμάνι της Βόνιτσας ήταν η αφετηρία της εκκίνησης για τον 12ο Διάπλου Αμβρακικού με τη συμμετοχή 22 αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Στο λιμάνι της Βόνιτσας ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων Χάρης Παπάζογλου καλωσόρισε τους αθλητές και το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε στις 7:45. Πρώτοι τερμάτισαν στην Κορωνησία οι Θεσσαλονικείς, Αικατερίνη Σιδηροπούλου μαζί με το Γιώργο Σταυρόπουλο, διανύοντας μια απόσταση μήκους 11 χιλιομέτρων, σε 3 ώρες και 9 λεπτά.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν για τους άνδρες οι Χρήστος Ηλιάδης και Κωνσταντίνος Ζαμπέτογλου και για τις γυναίκες οι Ελίνα Μάνθα και Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.

Στα νερά της Κορωνησίας έπεσαν επίσης και δεκάδες παιδιά από κολυμβητικές ακαδημίες της Άρτας, που έδωσαν με την παρουσία τους έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.

Επίσης τον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου του Αμβρακικού» πλαισίωνε ένα το διήμερο εκδηλώσεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επίδειξη kite surfing από το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας και Περιβαλλοντικός Περίπατος από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και τον Σύλλογο Φίλων κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι», ενώ στο Κάστρο της Κούλιας διεξήχθη ημερίδα με θέμα «Αμβρακικός Κόλπος: Φύση-Πολιτισμός-Τουρισμός». Το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Κορωνησίας το παραδοσιακό Ψαράδικο Γλέντι, το οποίο αναβίωσε μετά από 10 περίπου χρόνια.

Δείτε την εκκίνηση, τον τερματισμό και δήλωση του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη.

Πηγή: e-maistros

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Έρανος για το ΕΚΑΒ στην Αιτωλοακαρνανία

Δρυμός Βόνιτσας – Αφαίρεσαν 22.000 ευρώ από σπίτι!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας