ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1ος Ημιμαραθώνιος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Λιμνοθάλασσα
Λιμνοθάλασσα

Στις 16/10/2016 θα διεξαχθεί ο 1ος ημιμαραθώνιος Αγώνας Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τους δρομείς της πόλης αλλά και τον ομώνυμο σύλλογο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη διαδρομή, όπου ένας “μαγικός” κόσμος θα πάλλεται μπροστά τους. Ένας φυσικός καμβάς ενός πλούσιου και ζωντανού υγρότοπου, από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου.

Έξι λιμνοθάλασσες γίνονται ένα. Δύο ποταμοί σμίγουν με την αλμύρα και δεκάδες νησιά τα τρώει η θάλασσα. “Λες «λευκός θησαυρός» και εννοείς το αλάτι. Λες «χρυσάφι» και γεύεσαι στο στόμα το αβγοτάραχο” (www.travelbook.gr).

Χρυσό μετάλλιο για την Αννα Κορακάκη – ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ!

Η διαδρομή είναι επίπεδη, με μέγιστο υψόμετρο 1 μέτρο. Οι δρομείς θα τρέξουν κατά μήκος των παραλιακών μετώπων της λιμνοθάλασσας και θα απολαύσουν τις μαγικές εικόνες της, να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της. Οι πελάδες, οι γαΐτες και τα φλαμίνγκο που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στη λιμνοθάλασσα συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Και ένα συνηθισμένο σκηνικό στην καθημερινότητα κάθε Μεσολογγίτη…

Λόγω της απόλυτης επιπεδότητας της διαδρομής, ο ημιμαραθώνιος προσφέρεται για ατομικά ρεκόρ και είναι ένα καλό test event εν όψει του μαραθώνιου της Αθήνας.

Πηγή: aixmi-news

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου δώρισε μια παράσταση με θέμα τον κόσμο του παραμυθιού !

12ος Διάπλους Αμβρακικού

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας