ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Παντελίδης: Οι τοξικολογικές έδειξαν 2,72 gr αλκοόλ ανά λίτρο αίματος

Αθήνα

Μεταξύ ορίων λιποθυμίας και θανάτου βρισκόταν, λόγω μέθης, ο γνωστός καλλιτέχνης Παντελής Παντελίδης τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου ατυχήματος, στις 18 Φεβρουαρίου, στην αερογέφυρα Βουλιαγμένης όπου έχασε την ζωή του.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίσθηκε τελικώς στον απίστευτο αριθμό του 2,72 gr ανά λίτρο που είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς χρήσης αλκοόλ που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά.

Ένα ποσοστό αλκοόλ που οδηγεί σε σχεδόν αναισθησία του χρήστη, ενώ όταν το ποσοστό αυτό προσεγγίζει τα 3 gr ανά λίτρο θεωρείται «όριο» θανάτου από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού ζητήματος.

Μάλιστα το πρωτοφανές αυτό ποσοστό περιεκτικότητας σε αλκοόλ οδηγεί την πλευρά της οικογένειας του θύματος, εκπροσωπείται πλέον νομικά από τον δικηγόρο κ. Χάρη Λυκούδη, να διατυπώσει εκ νέου τον ισχυρισμό ότι «ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να ήταν, λόγω αυτής της κατάστασης, οδηγός του οχήματος».

Το Βήμα είχε αποκαλύψει προ διημέρου ότι οι αιματολογικές εξετάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες «είχε καταδείξει ποσοστό περιεκτικότητας αλκοόλ στο αίμα του δημοφιλούς τραγουδιστή, που υπερέβαινε το 1,5 gr ανά λίτρο» και αποτελούσε τον πιο καθοριστικό παράγοντα στην διερεύνηση του ατυχήματος που προκάλεσε και τον τραυματισμό των δύο συνεπιβατιδών του.

Όμως σύμφωνα με την τελική ενημέρωση και τα δεδομένα που τέθηκαν υπόψιν των αρχών, αυτός ο αριθμός προσδιορίζεται στον προαναφερθέντα αριθμό που πλέον προκαλεί δέος και απορίες και για τις συνολικές «συνθήκες οδήγησης του οχήματος».

Και αυτό όταν το όριο μέθης προσδιορίζεται στο 0,50 gr ανά λίτρο. Επιπλέον για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη αξίζει να σημειωθεί ότι με ποσοστό από 0,70 gr έως 1,20 gr αλκοόλ παρατηρείται σύγχυση μνήμης, ζαλάδα και απώλεια προσανατολισμού. Κι ενώ δηλαδή το αντίστοιχο ποσό που ανιχνεύθηκε στον καλλιτέχνη ήταν υπερδιπλάσιο.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης:

Ν. Μωραΐτης: Να Αναβαθμιστεί Ο Δρόμος-Καρμανιόλα Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Για Την Κατασκευή Του Κόμβου Της Αμφιλοχίας

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας