ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 500 λεωφορεία στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία! Το σχέδιο της Τροχαίας

συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Η πρόθεση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Σχέδιο για τα εκατοντάδες λεωφορεία που θα φτάσουν στην Θεσσαλονίκη ετοιμάζει η τροχαία.

Λεωφορεία από όλη την Ελλάδα θα έρθουν το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από τα Ιωάννινα μέχρι τη Μυτιλήνη θα καταφθάσουν διαδηλωτές να δώσουν το παρών στο πρώτο συλλαλητήριο κατά της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η απήχηση του συλλαλητηρίου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τις εκτιμήσεις να μιλούν για πάνω από 500 πούλμαν να έχουν ήδη ναυλωθεί.

Η εξέδρα θα στηθεί, όπως αποφασίστηκε, ώστε να κοιτάει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον σχεδιασμό των διοργανωτών να θέλει την πλειοψηφία του κόσμου να βρίσκεται πάνω στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.

Ο σχεδιασμός της τροχαίας

Παράλληλα, ήδη υπάρχει σχεδιασμός από την τροχαία καθώς τα λεωφορεία που θα έρχονται από όλες τις πλευρές της Ελλάδας θα αφήνουν τον κόσμο στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά είτε θα παρκάρουν σε χώρο του ΟΛΘ είτε στο Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι εκτιμήσεις της Τροχαίας είναι ότι θα φτάσουν στην πόλη με τα λεωφορεία περίπου 20.000 πολίτες ενώ αν προσμετρηθούν και οι Θεσσαλονικείς εκτιμάται ότι στον Λευκό Πύργο θα βρεθούν πάνω από 30.000 διαδηλωτές.

Πηγή: Thessnews.gr