ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαθραλιεία: Ένα από τα σοβαρά προβλήματα του Αμβρακικού – 13 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας

Λαθραλιεία
Λαθραλιεία

Λαθραλιεία

Λαθραλιεία – Δεκατρείς παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας βεβαιώθηκαν από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας γεγονός που δείχνει ότι η λαθραλιεία αποτελεί ένα από τα σοβαρά προβλήματα του Αμβρακικού. Οι παραβάσεις αφορούσαν χρονικές απαγορεύσεις αλιείας (χρήση φωτεινής πηγής στην αλιεία για τον μήνα Οκτώβριο, ερασιτεχνική αλιεία με ψαροντούφεκο με χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής και φακού την νύχτα), αλιεία με χρήση απαγορευμένων εργαλείων στον Αμβρακικό κόλπο (συρόμενο αλιευτικό εργαλείο – τρατάκι), αλιεία ιχθύων υπολειπομένων διαστάσεων καθώς και παράνομη αλιεία ζώντων δολωμάτων και οστράκων.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων κατασχέθηκε ένα απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό

εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι). Επίσης κατασχέθηκαν ένα ψαροντούφεκο και μία αυτόνομη καταδυτική συσκευή τα οποία και θα εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό καθώς και ένας φακός και δύο προβολείς led οι οποίοι καταστράφηκαν.

Τέλος κατασχέθηκαν και τα κάτωθι αλιεύματα: εννέα (09) κιλά γαρίδες, δεκαπέντε (15) κιλά διάφορα ψάρια (τσιπούρες, κουτσομούρες, σουπιές κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 4,5 κιλά μουρμούρια τα οποία καταστράφηκαν λόγω κακώσεων καθώς και εξήντα πέντε (65) άτομα ζώντων δολωμάτων απαγορευμένων ειδών («Holothuria», κ.λ.π.) τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr