ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη

Ειρήνη Λαγούδη

Ειρήνη Λαγούδη: Βρέθηκε φυτίλι που θα μετέτρεπε το αυτοκίνητο της 44χρονης άτυχης μητέρας σε ωρολογιακή βόμβα – Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατό της – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Εντολή για κατεπείγουσα συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη από την Αστυνομία έδωσε σήμερα, Πέμπτη (25/01/2018) ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου για την υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Αφορμή της εισαγγελικής εντολής αποτέλεσαν τα ευρήματα του πραγματογνώμονα της οικογένειας από το αυτοκίνητο της 44χρονης.

«Μαρτυρικός ο θάνατός της»

Πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία δηλώνει στο Star.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, μετά και από την εύρεση του αυτοσχέδιου φυτιλιού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της άτυχης γυναίκας.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι εμπότισαν το φυτίλι με πετρέλαιο. Με το φυτίλι θα μεταδιδόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου η φωτιά και θα καιγόταν και όλο το πορτ μπαγκάζ. Δηλαδή θα λαμπάδιαζε το αυτοκίνητο κι έτσι οι Aρχές δεν θα έβρισκαν απολύτως τίποτα, κανένα στοιχείο. Έτσι θα περνούσε στα αστυνομικά δελτία σαν μια υπόθεση αυτοχειρίας. Τώρα όμως αρχίζουμε και βρίσκουμε πράγματα που δεν συνάδουν με τη θεωρία της αυτοκτονίας», ξεκαθάρισε ο κ. Ταουξής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από τη αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος με τον πραγματογνώμονα Α. Δέδε, παρουσία δημοσιογράφων και άλλων δικηγόρων βρήκαν στο σημείο όπου ξεψύχησε η άτυχη Ειρήνη αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιοποιηθούν και να δώσουν μια νέα κατεύθυνση στις έρευνες, όπως ποτήρι από καφέ, κουτάκι αναψυκτικού και κουτί από τσιγάρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης επεσήμανε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συγγενείς της Ειρήνης Λαγούδη αμφισβητούν πλέον την περιγραφή των γεγονότων όπως την έκανε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, στο οποίο φέρεται να πήγε η γυναίκα και να πήρε το πετρέλαιο.

«Ο βενζινοπώλης κατέθεσε ότι η Ειρήνη του έδωσε τα κλειδιά για να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ. Όπως διαπιστώσαμε χθες με τον κ. Δέδε το πορτ μπαγκάζ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο άνοιγε με ένα κουμπί που βρίσκεται στο ταμπλό. Γιατί να του δώσει τα κλειδιά;», αναρωτήθηκε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για καθαρή αυτοχειρία. Ένας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει τι δουλειά έχει να πάει να φτιάξει φυτίλι για να προκαλέσει την ανάφλεξη του αυτοκινήτου;»

«Χθες μάθαμε επίσης ότι το πετρέλαιο που αγόρασε η Ειρήνη δεν ήταν φωτιστικό, αλλά πετρέλαιο κίνησης, που σημαίνει ότι δεν καίγεται εύκολα. Στο βενζινάδικο υποτίθεται ότι είπε στον ιδιοκτήτη “θέλω 20 λίτρα πετρέλαιο κίνησης”. Τι να τα κάνει τόσα πολλά; Δύο λίτρα αρκούσαν για να βάλει φωτιά και να δώσει τέλος στη ζωή της; Και γιατί να πάρει πετρέλαιο που δεν καίγεται και όχι βενζίνη, ώστε να γίνει έκρηξη και να είναι ακαριαίος ο θάνατός της. Αντίθετα ο θάνατος της γυναίκας ήταν μαρτυρικός», συνέχισε ο κ. Ταουξής.

Δείτε τη φωτογραφία – ντοκουμέντο που «δείχνει» δολοφονία

Μυστήριο με το κινητό της

Ένα ακόμα από τα βασικά ερωτήματα που επανέλαβε ο δικηγόρος είναι τι συνέβη με το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί. Όπως είπε, δεν εξηγείται λογικά να μη στείλει ένα τελευταίο μήνυμα στον αδελφό της ή στα παιδιά της. Επίσης, δεν εξηγείται λογικά η αγωνία της να ξεφορτωθεί το κινητό της λίγο πριν βρεθεί νεκρή.

Μετά από τον εντοπισμό του φυτιλιού ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου έδωσε εντολή για κατεπείγουσα συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη από την αστυνομία για την υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/855578/ektakto-ragdaies-exelixeis-katepeigoysa-eisaggeliki-ereyna-gia-to-thanato-tis-eirinis-lagoydi#ixzz55C03sfCC