ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΗ

«ΑΓΑΠΗ… είναι να διαβά/ζουμε ΜΑΖΙ» όλο τον Φεβρουάριο

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και όλο τον Φεβρουάριο, όλοι μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους προς τα πρόσωπα που αγαπούν και με ένα βιβλίο.

Η πρόταση «Love2read2gether» έχει αποδέκτες παιδιά, εφήβους, ενήλικες, γυναίκες και άνδρες, φίλους ή ερωτευμένους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω των βιβλιοπωλείων που θα φέρουν το ειδικό σήμα. Με κεντρικό μήνυμα «ΑΓΑΠΗ… είναι να διαβά/ζουμε ΜΑΖΙ», η δράση φιλοδοξεί να προσκαλέσει το κοινό, βιβλιόφιλο και μη, να μπει σ’ ένα βιβλιοπωλείο και να διαλέξει το βιβλίο που θα δωρίσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, γράφοντας στον ειδικά τυπωμένο σελιδοδείκτη τις ιδιαίτερες ευχές του.

Η πρωτοβουλία «Love2read2gether» θα επικοινωνηθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα υποστηριχθεί με ποικίλο προωθητικό υλικό (αφίσες, αυτοκόλλητα, σελιδοδείκτες κλπ.). Απευθύνεται στους εκδοτικούς οίκους, τα βιβλιοπωλεία και τους αναγνώστες όλης της χώρας και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι μπορεί να γίνει θεσμός και να διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο, με νέες ιδέες και προτάσεις.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί και με αυτό τον τρόπο ότι το (σωστό) βιβλίο μπορεί να εκφράσει την αγάπη με τον καλύτερο και διαχρονικότερο τρόπο.

Πηγή: diastixo.gr