ΔΙΑΦΟΡΑ

Η χαμένη Ατλαντίδα… κοντά στην Ελίκη; – ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Αντιδήμαρχος και φαρμακοποιός θεωρεί πως στον βυθό του Κορινθιακού Κόλπου βρίσκεται η λύση για το μυστήριο της Ατλαντίδος!

Ο πρώην αντιδήμαρχος Ναυπάκτου, νυν δημοτικός σύμβουλος και φαρμακοποιός Γιάννης Ράπτης (μικρή φωτό), που είναι ερασιτέχνης δύτης, είχε ανακαλύψει πριν από 30 χρόνια πλήθος αρχαίων ευρημάτων (κυρίως μεγάλα κεραμίδια) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των βυθισμένων αρχαίων πόλεων Ελίκης και Ερυθρών

Με βάση τη δική του μαρτυρία, το αμερικανικό κανάλι History Channel, το ειδησεογραφικό ABC και δύο καθηγητές ενός αμερικανικού πανεπιστημίου έκαναν έρευνες τον Σεπτέμβριο του 2007 στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Χιλιαδούς, στη Φωκίδα. Οσα είδαν αποτυπώθηκαν σε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ψάχνοντας την αλήθεια: Ατλαντίδα, νέες αποκαλύψεις», στο οποίο περιλαμβάνονται και έρευνες που έγιναν στην Κύπρο και τη Σαντορίνη σχετικά με τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΓΡΙΝΙΟ: Οργή στα Αη Βασιλιώτικα…μετά το θάνατο του 11 χρονου
«Το σημείο βρίσκεται μεταξύ των δύο αρχαίων πόλεων που καταποντίστηκαν από μεγάλους σεισμούς το 373 π.Χ., την Ελίκη και τις Ερυθρές, σχεδόν στη μέση του Κορινθιακού Κόλπου» είπε ο κ. Ράπτης και πρόσθεσε: «Μαζί τους βυθίστηκε και ένα βουνό, η κορυφή του οποίου βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο σημείο αυτό είχα κατέβει με το ψαροντούφεκό μου. Δεν κοιτούσα γύρω μου παρά μόνο τα ψάρια που ήθελα να πιάσω, όταν ξαφνικά είδα πως κολυμπούσα πάνω από δεκάδες κεραμίδια. Πολλά ήταν μαυρισμένα, ίσως από κάποια φωτιά. Θεωρώ πως πρόκειται για σημαντικά ευρήματα, ίσως να είναι τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης και -γιατί όχι;- της Ατλαντίδας»!

dete.gr