BUSINESS

Σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη τα πρώτα επενδυτικά τεστ μετά το Eurogroup

Ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Πέμπτη το 6th Greek Investment Forum in NY, το ετήσιο επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στο επενδυτικό φόρουμ υπό τον τίτλο “Greece on the turning point” που πραγματοποιείται στο The Peninsula Hotel της Νέας Υόρκης, μετέχουν εκπρόσωποι και στελέχη των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Μυτιληναίος/Μέτκα, , Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, Intralot, Lamda Development, MIG , Φουρλής, ΕΧΑΕ, Creta Farm, NBG Πανγαία, Σαράντης, Aegean Airlines, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.
Το κύριο μέρος του επενδυτικού φόρουμ πραγματοποιείται την Πέμπτη, ωστόσο την Τετάρτη υπάρχουν ανοικτά slots για όσες εισηγμένες είχαν αυξημένα ραντεβού.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος μεταξύ εκπροσώπων εταιρειών και διεθνών funds αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400, ενώ τα funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραβρεθούν στο φετινό forum ξεπερνούν τα 50. Μεταξύ αυτών τα Lazard Asset Management, Oppenheimer, Franklin Templeton, Soros Fund Management, Invesco, Morgan Stanley, American Century, Falcon Management, Marathon, Aberdeen, Lord Abbett, Millville Opportunities, Alden Global Capital, Alpine Woods, American Century κα.
Το 6th Greek Investment Forum φέτος εντάχθηκε κάτω από την ομπρέλα του Greek Investment Roadshow in the USA που ξεκίνησε με συναντήσεις στην Ουάσιγκτον (18 έως 20 Ιουνίου) στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Select USA 2017 Investment Summit.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι Alpha Finance, Axia, Eurobank, LXM, Morgan Stanley, NBG Securities, Piraeus Securities, καθώς και οι Danaos, Deloitte, Karatzas & Partners, ReedSmith/Papapolitis & Papapolitis.
Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του φόρουμ, θα επιχειρηθεί – εκ νέου – να δομηθεί ένα αναπτυξιακό αφήγημα με στόχο την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Φέτος στη διοργάνωση το παρών δίνει ο Υπουργός Οικονομίας, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου να είναι εκ των κύριων ομιλητών, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt. Σε ειδική ενότητα με τίτλο Investing in Greece, ομιλητές θα είναι ο κ. Ηλίας Αθανασίου (CEO, Enterprise Greece) και η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου (Πρόεδρος δ.σ. ΤΑΙΠΕΔ), ενώ θα ακολουθήσει, μεταξύ άλλων, και πάνελ, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων CEO’s για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Καλό κλίμα στο Λονδίνο

Του οδοιπορικού των ελληνικών εισηγμένων στις ΗΠΑ προηγήθηκε το Greek Markets Day που διοργάνωσαν οι Berenberg και Piraeus Securities στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή top-tier ελληνικών ομίλων.

Στο κτίριο του επενδυτικού οίκου στο City βρέθηκαν εκπρόσωποι των Alpha Bank, Eurobank, FF Group, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, Intralot, Motor Oil, Μυτιληναίος, Πειραιώς (σ.σ. το παρών έδωσε και ο CEO Χρήστος Μεγάλου) και Τιτάν. Όπως αναφέρουν στελέχη εισηγμένων που μετείχαν στην διοργάνωση, το κλίμα για τις εταιρείες που μετείχαν ήταν θετικό και υπήρξε σημαντικός αριθμός συναντήσεων. Αναφορικά για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι ξένοι συμμετέχοντες μίλησαν για μια “δύσκολη συμφωνία” που μπορεί να αίρει την όποια αβεβαιότητα, πλην δεν φέρνει κάτι νέο στο τραπέζι αναφορικά με το αναπτυξιακό αφήγημα της χώρας ή με την ανάγκη να αποκατασταθεί ένα κλίμα επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Capital.gr