BUSINESS

Ραντεβού εναλλακτικού τουρισμού στη Ναύπακτο 13-16 Οκτωβρίου 2017 – NOSTOS 2017

Ο εναλλακτικός τουρισμός θα βρεθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της NOSTOS 2017, της μοναδικής εκθεσιακής – συνεδριακής εκδήλωσης για τον συγκεκριμένο τομέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στην πόλη της Ναυπάκτου στις 13-16 Οκτωβρίου 2017. Η NOSTOS 2017 διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας, στην περιοχή του οποίου έχουν ήδη γίνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα του εναλλακτικού – θεματικού τουρισμού, ο οποίος θεωρείται από τα μεγάλα στοιχήματα για το σύνολο του ελληνικού τουριστικού κλάδου.

Η φετινή διοργάνωση, όπως τονίστηκε σε χθεσινή εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος και ο αντιδήμαρχος και αρμόδιος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Ναυπακτίας Γ.Σύψας, θα επιδιώξει να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία της NOSTOS 2016, της πρώτης έκθεσης αποκλειστικά αφιερωμένης στον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Σημειώνεται πως η NOSTOS 2016 συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 7000 επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 92 εκθετών, 32 hosted buyers από συνολικά 9 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρωσία, Σερβία, Ελλάδα και Κύπρο) και 25 ομιλητών στη NOSTOS Conference.

«Η επιτυχία της NOSTOS 2016 μας δίνει την ώθηση προκειμένου φέτος να κάνουμε το επόμενο βήμα. H πρώτη διοργάνωση μας έδειξε το δρόμο για να συμπληρώσουμε κενά και να εμπλουτίσουμε τη φετινή NOSTOS με εκδηλώσεις και γεγονότα που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η άποψη μας είναι πως ο εναλλακτικός τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στις τοπικές οικονομίες περιοχών όπως είναι η Ναυπακτία αλλά και να προσφέρει τη δυνατότητα για αξιοποίηση των ομορφιών όλης της Ελλάδας» σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγιώτης Λουκόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εκδήλωσης που έγινε σε εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.
Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο εκθεσιακό τμήμα της NOSTOS 2017 είναι ήδη αρκετά μεγάλο τόσο από τις περιφέρειες της χώρας όσο και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού. Παράλληλα, ενδιαφέρον υπάρχει και για συμμετοχές από το εξωτερικό. «Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε φάση επαφών με τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς και επιχειρήσεις και το μόνο βέβαιο είναι πως ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει εκείνον της περσινής έκθεσης» επεσήμανε ο Γιάννης Σύψας, αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής της NOSTOS 2017.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από hosted buyers, καθώς οι περισσότεροι από όσους είχαν συμμετάσχει στην περσινή έκθεση σκοπεύουν να έρθουν και φέτος, δεδομένων των εξαιρετικών αποτελεσμάτων που είχαν μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της NOSTOS 2016. Σημειωτέον πως η οργανωτική επιτροπή της NOSTOS 2017 έχει τη συνεργασία του ΕΟΤ προκειμένου να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εξειδικευμένοι hosted buyers. Παράλληλα, με την έκθεση και τις Β2Β συναντήσεις, θα υπάρξουν μία σειρά από εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων οριστικοποιείται αυτή την περίοδο.

Μία σημαντική καινοτομία είναι η διοργάνωση του NOSTOS Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου και έχει ως στόχο να αποτελέσει το διεθνές ετήσιο βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό κάθε μορφής. Απευθύνεται στους φορείς διαχείρισης προορισμών, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους επαγγελματίες και σκοπός του είναι η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών καθώς και η παρουσίαση των τάσεων στον κλάδο. Μεταξύ άλλων, κεντρικοί ομιλητές στο NOSTOS Forum θα είναι οι Μιχάλης Καβαρατζής (Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο του Λέστερ), Θεόδωρος Μεταξάς (Λέκτορας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Jordan Liane (European Ramblers Association, Deutscher Wanderverband).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η ενότητα NOSTOS Food Tourism, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και την Ελληνική Κουζίνα. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καταξιωμένοι chefs και επαγγελματίες του κλάδου πρόκειται να παρουσιάσουν τις νέες τάσεις στην παραδοσιακή μαγειρική προτείνοντας μοναδικές τοπικές γεύσεις και προϊόντα που παράγονται σε όλη τη χώρα και αποτελούν σημείο αναφοράς για τη μεσογειακή διατροφή. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και επιδείξεις αθλημάτων όπως mountain bike, ιππασία, τοξοβολία και kite surf σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους της Έκθεσης.

Η NOSTOS 2017 διοργανώνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Νησιωτική Πολιτικής, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Visitgreece.gr, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού & Τουριστικών Πρακτορείων (fedHATTA), της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ)

Πηγή: NafpaktiaNews.Gr

About the author

AmfLife

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.