«Η Ελλάδα σε απίστευτα ευνοϊκή θέση για υλοποίηση ενεργειακών σχεδίων»

Η απόκτηση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ) από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία με επικεφαλής την ιταλική Snam, μέρος της οποίας αποτελεί και η βελγική Fluxys...

Η απόκτηση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ) από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία με επικεφαλής την ιταλική Snam, μέρος της οποίας αποτελεί και η βελγική Fluxys SA, αποτέλεσε αντικείμενο πρόσφατης συνέντευξης στην γαλλόφωνη οικονομική εφημερίδα «L’ Echo», του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Fluxys κ. Pascal De Buck.

Ο κ. Pascal De Buck μιλά για τη στρατηγική σημασία της απόκτησης του ΔΕΣΦΑ, δεδομένης της θέσης του δικτύου για την παροχή αερίου στην Ευρώπη, μια και βρίσκεται κοντά στον υπό κατασκευή αγωγό TAP.

Ο κ. Pascal De Buck υποστηρίζει ότι μακροπρόθεσμα η Ελλάδα είναι σε απίστευτα ευνοϊκή θέση για να υλοποιήσει τα σχέδια για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή παραγωγή φυσικού αερίου μειώνεται και χρειάζεται υποστήριξη των χωρών των ανατολικών συνόρων της για την συνέχιση του εφοδιασμού της βόρειας Ευρώπης. Επίσης αναφέρει ότι η Ελλάδα και τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή όπου η κατανάλωση φυσικού αερίου έχει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Βέλγιο, σε προηγούμενα δημοσιεύματά της σχετικά με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ, η εφημερίδα αναφέρει ότι τα τρία μέλη της κοινοπραξίας (Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.) δραστηριοποιούνται ήδη στην περιοχή, αφού συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ.

Ππαράλληλα τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το διαχειριστή του ελληνικού δικτύου φυσικού αερίου είναι πολύ καλά, μια και τα καθαρά του κέρδη το 2017, έφτασαν τα 86 εκατομμύρια ευρώ και διαθέτει αποθεματικό αξίας 228 εκατομμύριων ευρώ.

Η βελτίωση των μεγεθών αυτών συνδέονται με την αλλαγή προς το καλύτερο, της κατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα, γεγονός που είχε θετικό αντίκτυπο και στα έσοδα του ΔΕΣΦΑ, εκτιμούν στο Βέλγιο.

Ο όμιλος FLUXYS, μητρική εταιρεία του φορέα εκμετάλλευσης του βελγικού δικτύου φυσικού αερίου, δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη λειτουργία εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βέλγιο και στη Γερμανία.

Η FLUXYS S.A. είναι μέτοχος στον αγωγό TAP ενώ συμμετέχει επίσης σε άλλους Ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αε ρίου (Swedegas, Interconnector UK, BBL Company)

Πηγή: Κώστας Κέντζος Ecozen.gr

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης

 • Βιβλιοθήκη Σπάρτου

  Βιβλιοθήκη Σπάρτου: Νικόλαος Κιχεμ

  Νικόλαος Κιχεμ Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου κλείνει το αφιέρωμα στην γραφή των βραβευμένων και διακριθέντων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, που διοργάνωσε με τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΧΕΜ (Κοτσαμπουγιούκης) (Ευάγγελος Ζώης) Νέο...
 • «Τέχνη και Εποχή» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης Τέχνη και Εποχή. Η συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων μέσα από τα μάτια του Σπύρου Παπαλουκά, που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (κτίριο Μεταξουργείου),...
 • Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία Παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στο μυχό του Aμβρακικού κόλπου, η Αμφιλοχία – Kαρβασαράς η παλαιότερη ονομασία της – είναι συγκοινωνιακός κόμβος και εμπορικό λιμάνι. Τα εστιατόρια, τα...
 • 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

  Το απόγευμα του Σαββάτου 18/08/2018 Πραγματοποιήθηκε ο 4ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Μεταξύ των αθλητών συμμετείχαν από την Αμφιλοχία ο Τρομπούκης Χρήστος που...