NEWS ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Δελτίο τύπου: Δράση στα δημοτικά σχολεία Αμφιλοχίας

Δελτίο τύπου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα υλοποιήσει δράση στα δημοτικά σχολεία Αμφιλοχίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αντιμετωπίζουν στην σχολική τους ζωή. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από ψυχολόγο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η αρχή των παρεμβάσεων θα γίνει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας, ενώ το θέμα που θα παρουσιαστεί είναι ο Σχολικός Εκφοβισμός.

Ως σχολικός εκφοβισμός ή bullying, όπως συχνά αναφέρεται, ορίζεται η εσκεμμένη και επαναλαμβανόμενη βία, (σωματική, λεκτική, ψυχολογική), με σκοπό την πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου σε μαθητές, από έναν ή περισσότερους συμμαθητές τους. Τα περιστατικά αναφέρονται εντός, εκτός του σχολικού πλαισίου ή τα τελευταία χρόνια ευρέως και μέσω του Διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, ο εκφοβισμός συμπεριλαμβάνει σωματική βία, απειλές, εκβιασμούς, διάδοση φημών, σαρκαστικά παρατσούκλια, αποκλεισμό από σχολικές και κοινωνικές δραστηριότητες, σεξουαλική παρενόχληση, βιντεοσκόπηση ιδιωτικών στιγμών, κλοπή και καταστροφή αντικειμένων του θύματος.

Πηγή: Κέντρο κοινότητας Αμφιλοχίας – Facebook