ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιτ/νία: Σχολές και Ερευνητικό Κέντρο για την αγροτοκτηνοτροφία προτείνει ο Γαβρόγλου

Χωρίς θετικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.
Ενώ κατά την πρώτη επαφή μαζί του την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε ότι υπήρχε πρόθεση ουσιαστικού διαλόγου προκειμένου να τερματιστεί η υπονόμευση και η υποβαθμιση των Πανεπιστημιακων δομών του Αγρινίου και του ΤΕΙ Μεσολογγίου,κατά τη νέα επαφή με τον κ.Γαβρόγλου, διαπιστώθηκε εντελώς διαφορετικό κλίμα.

Ενώ κατά την πρώτη επαφή μαζί του,φάνηκε, όπως αναφέρει το timelink ότι υπήρχε πρόθεση να συζητηθεί εκτενώς και σε βάθος η πρόταση για την δημιουργία Πρότυπου Πανεπιστημίου Αειφορικής Ανάπτυξης στο νομό που έχει το γνωστικό αντικείμενο «στα πόδια του»,κατά τη δεύτερη επικοινωνία με τον Υπουργό,κατέστη σαφές οτι η πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή δεν υπήρχε…

Ο υπουργός υποστήριξε ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα κι όπως λειτουργούν οι σχολές στο νομό μας, δεν υπάρχει μέλλον! Η δική του πρόταση είναι:

Να ιδρυθεί στο Νομό ένα ΤΕΙ με «δέσμη» σχολών(στην προοπτική «ανωτατοποίσης»ορισμένων απο αυτές) καθώς και ένα Ερευνητικό Κέντρο με αντικείμενο την αγροτοκτηνοτροφία.Είναι προφανές οτι έτσι «μεταναστεύουν» οι υπάρχουσες σχολές!

Μπροστά στα νέα δεδομένα, όπως είναι φυσικό, η αντίδραση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν άμεση και επισημάνθηκε στον υπουργό ότι τέτοια λύση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε κανένα επίπεδο.Του επισημάνθηκε επίσης ότι τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι άλλοι φορείς του νομού μας αλλά κι όλοι οι κάτοικοι, θα αγωνισθούν με όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά τα καταστροφικά σχέδια για την Αιτωλοακαρνανία.

Το ζήτημα αυτό, που θεωρείται μέγιστης σημασίας για το νομό, θα συζητηθεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.Την ημερίδα συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων με κύριο θέμα την «Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας»,με τη συμμετοχή φορέων,ακαδημαικών,πολιτικών αλλά και πολιτών.

Πηγή_