NEWS ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση μονάδας µε χρήση βιοαερίου στην ΚΑΤΟΥΝΑ

Τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας µε χρήση βιοαερίου στη θέση«Φραξούλι» στην Κατούνα (Δήμος Ακτίου Βόνιτσαςυπέγραψε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου.

Ως γνωστόν για την εν λόγω μονάδα, τόσο η Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας όσο και η Τοπική Κοινότητα Κατούναςγνωμοδότησαν ΘΕΤΙΚΑ, παρά την αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και της Κ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
 Αίσθηση και απορίες προκαλεί και η στάση της Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, αναφορικά με τις μονάδες βιοαερίου. Αυτό γιατί αφενός γνωμοδότησε ΘΕΤΙΚΑ για την μονάδα στην Κατούνα και αφετέρου σε μία πανομοιότυπη (από τις αδειοδοτημένες πλέον μονάδες)γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ για τη μονάδα στο Γουργουβλή στο Θύρρειο.Αλήθεια άλλαξε κάτι; Ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένης της μιας ΘΕΤΙΚΗΣ και της άλλης ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ υπάρχουσας γνωμοδότησης;
Είναι χαρακτηριστικό ότι και πριν  απο 3 μήνες εγκρίθηκε  απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στη θέση “Γουργουβλή” στο ΘΥΡΡΕΙΟ και ηδημοτική αρχή απάντησε ήδη με προσφυγή κατά της απόφασης αδειοδότησης της συγκεκριμένης μονάδας .
Να επισημάνουμε ότι κατά της Απόφασης επιτρέπεται, προσφυγή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και  μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ – xiromeronews.blogspot.gr