NEWS ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Eντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο στο ορεινό Θέρμο

Ολόκληρο τμήμα της απότομης πλαγιάς απέναντι από τον οικισμό Κοσκινά της Τοπικής Κοινότητας Δρυμώνα στο ορεινό Θέρμο, η οποία απέχει λιγότερο από 500 μέτρα από τον οικισμό σε ευθεία γραμμή, αποκολλήθηκε και κατέρρευσε με πάταγο σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρα 13:05 μ.μ..

Η κατολισθαίνουσα μάζα συσσωρεύτηκε στο Κοσκινόρεμα, (παράρεμα του Γιδομανδρίτη), στο τμήμα αυτού που διέρχεται κάτω από την εκκλησία του χωριού, χωρίς ωστόσο αυτό να συνιστά πρόβλημα για την ασφάλεια του οικισμού.

Τα φαινόμενο εξελίχθηκε σταδιακά με αυξανόμενη συνεχώς ένταση από τη στιγμή της εκδήλωσής του, προ δεκαπενθημέρου περίπου, ως τη στιγμή της πλήρους κατάρρευσης του τμήματος εδάφους που κατολίσθησε.

Οι κάτοικοι του οικισμού είχαν καταστεί αυτό το διάστημα αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες αφενός της αποκόλλησης και κατρακυλίσματος μικρότερων και μεγαλύτερων βράχων προερχόμενων από την εν λόγω περιοχή και αφετέρου των τριγμών του εδάφους και των ρωγμών που σημειώνονταν στην ίδια περιοχή και οι οποίες γίνονταν όλο και πιο εμφανείς ακόμη και από τον ίδιο τον οικισμό όσο πλησίαζε η ώρα της πλήρους κατάρρευσης.

Οι προβαλλόμενες φωτογραφίες από τον χώρο της κατολίσθησης, οι οποίες λήφθηκαν από κατοίκους της Κοσκινάς και έχουν αναρτηθεί σε προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών στο facebook, αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το εντυπωσιακό αυτό γεωλογικό φαινόμενο και φέρνουν στο νου την ακατανίκητη δύναμη της φύσης! Μια δύναμη που ενίοτε προκαλεί σοκ και δέος!!!

Πηγή: Νίκος Σ. Κωστακόπουλος