NEWS ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Βελτιώνεται η οδική σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας με την Λευκάδα

Μπήκαν τα θεμέλια για την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης της Αιτωλοακαρνανίας με την Λευκάδα, δεδομένης και της καθυστέρησης της κατασκευής της Αμβρακίας οδού.

Συγκεκριμένα, στην τελική ευθεία μπήκαν η σύνδεση της πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας μέσω των κλάδων Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος που αφορούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Νικολάου, Βόνιτσας, Πλαγιάς και Περατιά στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που έρχεται να βελτιώσει το τοπικό δίκτυο και την σύνδεση των δυο γειτονικών νομών, με σκοπό να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση της Αμβρακίας οδού.

Το σχετικό έγγραφο

Βόνιτσα-Λευκάδα_ΦΕΚ

Το Υπουργικό Συμβούλιο με την 26η Πράξη της 20ης Δεκεμβρίου 2017 (Φ.Ε.Κ. 199/21-12-2017) αποφάσισε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων στις περιοχές που θα διέλθουν οι συνδέσεις με τους οδικούς άξονες:

α) Βόνιτσα – Λευκάδα β) Άκτιο – Άγιος Νικόλαος.

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 199 Α 21/12/2017

Άρθρο 1ο : «Τα έργα που περιλαμβάνονται στα επόμενα άρθρα της παρούσας χαρακτηρίζονται ως έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας που συγχρηματοδοτούνται ή βρίσκονται υπό ένταξη σε κοινοτικά προγράμματα και στοχεύουν στη ουσιώδη βελτίωση των υποδομών, της περιφερειακής ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας.»

Άρθρο 2ο : «1. Οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις με τις παρακάτω αποφάσεις για κάθε ακολούθως περιγραφόμενο έργο υπάγονται στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, σύμφωνα με την οποία με ειδική απόφαση του Δικαστηρίου επιτρέπεται η άμεση παράδοση των ακινήτων για την πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης: ………………………………. στ) Φ.ΛΕΥΚ. 1/0/6896/11-10-2017 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (ΑΑΠ 250) για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «Σύνδεση πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας» μέσω των κλάδων Βόνιτσα-Λευκάδα (τμήμα α) και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος (τμήμα β) στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Νικολάου, Βόνιτσας, Πλαγιάς και Περατιά στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,…»

Τα έργα οδοποιίας που θα εκτελεστούν χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 και έχουν συνολικό κόστος 52.449.600 €.

Ύστερα από τα παραπάνω, είναι φανερό ότι ευοδώθηκαν οι προσπάθειες και της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή των κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας.

Πηγή: iAitoloakarnania