ΑΓΡΙΝΙΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκστρατεία για τα αδέσποτα

Δημιουργία εθελοντικών ομάδων από τον Δήμο Αγρινίου

Αίσθηση από την επίθεση σε βάρος του 4χρονου από σκύλο

Εκστρατεία για τα αδέσποτα ζώα ξεκινά ο Δήμος Αγρινίου, εντείνοντας τις προσπάθειες για περιορισμό – αντιμετώπιση του φαινομένου μετά και το σοβαρό περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε βάρος 4χρονου κοριτσιού (το θέμα ανέδειξε με φωτογραφικό υλικό η «Σ» στο φύλλο του Σαββάτου),στα Παλαιά Σφαγεία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο δεξί του χέρι. Το θέμα προκάλεσε αίσθηση με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να αναλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κατά κοινή ομολογία, το φαινόμενο τελευταία βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση με δεκάδες αδέσποτα σκυλιά να κυκλοφορούν ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, τη στιγμή που οι καταγγελίες για περιστατικά επιθέσεων αυξάνονται.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο για το θέμα Αντιδήμαρχο Αγρινίου Γιάννη Φαρμάκη, γνωστοποιήθηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το εν λόγω ζήτημα.

«Ήδη από το 2015, ο Δήμος Αγρινίου λειτουργεί χώρο σε περιοχή της Στράτου όπου εκεί μέλη της Φιλοζωικής ταΐζουν 50 με 60 σκυλιά μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον με κατάλληλες συνθήκες. Μεταφέρουμε εκεί όσα περισσότερα μπορούμε και κινούμαστε μέσα στο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει. Αυτό όμως που επιπρόσθετα ξεκινάμε είναι μία εκστρατεία για το θέμα των αδέσποτων που κυκλοφορούν στην πόλη μας και όχι μόνο. Στοχεύουμε λοιπόν στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φαρμάκης

από κάθε συνοικία και Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας, ακόμα και του πιο απομακρυσμένου, ώστε εθελοντές να μαζεύουν τα αδέσποτα και εμείς από την πλευρά μας πριν τα μεταφέρουμε στη Στράτο θα τα εμβολιάζουμε για τη λύσσα ενώ θα στειρώνουμε τα θηλυκά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι, τα στειρωμένα θηλυκά είναι πιο εύκολο να υιοθετηθούν. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνουμε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης. Εν αναμονή λοιπόν με σεβασμό πάντα στα ζώα!

Πηγή: sinidisi.gr