ΤΕΧΝΗ

Σταθόπουλος, Λάλας, Χαντζαράς & Καλατζής εκθέτουν στο Art Lepanto στην Ναύπακτο

Βιογραφικό Σταθόπουλος Γιώργος

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

O Γιώργος Σταθόπουλος, που ανήκει στη γενιά των συγχρόνων ζωγράφων, γεννήθηκε το 1944 στην Καλλιθέα (Προστοβά) Τριχωνίδος.

Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Αθήνα στην Α.Σ.Κ.Τ. (1966-1971) κοντά στους Γιάννη Μόραλη, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Παππά και Δημήτρη Καλαμάρα. Το 1970 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα.

‘Εχει ακόμη μετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  ‘Εχει εικονογραφήσει και σειρά βιβλίων, εξώφυλλων δίσκων (Χατζιδάκις,Ξαρχάκος κ.λ.π.) και αφισών.

Το έργο του κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας και συνδυάζει υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια προσωπική γραφή. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικό Απόστολου Χαντζαρά

ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ
ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1977.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου.

Προτάθηκε για την υποτροφία του ΙΚΥ κατά τα έτη 2000-2003.

Το 2004-2005 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Παρίσι.

Παρακολούθησε το εργαστήριο Φωτογραφίας και Νωπογραφίας στην ΑΣΚΤ.

Μαθήτευσε από την παιδική του ηλικία στο εργαστήριο Βυζαντινής Ζωγραφικής του πατέρα του Ελευθέριου Χαντζαρά.

Τον Ιούνιο του 2008 ζωγράφισε για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα».

Το 2011 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Μένη Κουμανταρέα: «Βιοτεχνία Υαλικών» για τη σειρά του Βήματος: «Έλληνες Πεζογράφοι», καθώς και το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Κοτζιά: «Φανταστική Περιπέτεια», για τις εκδόσεις Κέδρος.

Το 2013 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Λητώς Πιτυρή: «Όλγα ή τίποτα», για τις εκδόσεις Κέδρος.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Βιογραφικό σημείωμα Θανάση Λάλα

Θανάσηs Λάλαs
Θανάσηs Λάλαs

Ο Θανάσης Λάλας, πολύπλευρος άνθρωπος και καλλιτέχνης, έχει αφοσιωθεί στην τέχνη τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια. Με ξεχωριστή πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας και της δημιουργίας καινοτόμων εντύπων, επιλέγει τον δρόμο της ζωγραφικής όπου αναπτύσσει μια ιδιότυπη εικαστική γλώσσα, η οποία διαμορφώθηκε μέσα από τη σπουδή των έργων μεγάλων καλλιτεχνών σε μουσεία και ζώντας κοντά σε σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης. Ανθρωποκεντρικός, με ποιητικό σουρεαλισμό εικονοποιεί έναν πρωτότυπο, φανταστικό κόσμο.

Ο Λάλας με το εικαστικό του έργο, όπου πολλές φορές ενσωματώνει τον γραπτό λόγο, αφηγείται εσωτερικές καταστάσεις και τις πολλαπλές όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Με τη γραμμή να κυριαρχεί, δημιουργεί πλακάτες επιφάνειες χρώματος σε μαύρα περιγράμματα, γκροτέσκες φιγούρες, κυματιστές κινήσεις, χρωματικές εντάσεις, άλλοτε στα ιδιαίτερα γλυπτά του, σε τραπεζομάντηλα εστιατορίου, σε πόρτες, τοίχους και κάθε χρηστικό αντικείμενο. Φαντασία, πάθος, πληθωρικότητα, ειρωνεία και χιούμορ διαπνέουν τις μοναδικές συνθέσεις του. Η γνησιότητα της έκφρασης είναι σημαντική για τη λειτουργία της τέχνης για εκείνον, καθώς: «Τα πράγματα όταν τα κάνεις από ψυχής και με πάθος, μεταμορφώνονται σε πολιτισμό».

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 19.. και σήμερα ζει μεταξύ Αθήνας, Παρισιού και Μαϊάμι. Σπούδασε Οικονομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά, έχοντας στο ενεργητικό του τρεισήμιση χιλιάδες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων και τη δημιουργία τριαντατριών πρωτότυπων επιτυχημένων περιοδικών. Το 2003 του απονεμήθηκε το βραβείο «Αλέκος Λιδωρίκης» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημοσιογραφική του προσφορά. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Η τέχνη μετασχηματίζει το τίποτα σε κάτι, τον χρόνο σε αιωνιότητα και τον άνθρωπο πάνω στη γη σε πουλί με φτερά στον ουρανό».

Ατομικές εκθέσεις
2003 Μουσείο Πιερίδη Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης, Αθηναΐς, Αθήνα. Η εικαστική ματιά του Θανάση Λάλα
2005 Γκαλερί ΟΜΙΚΡΟΝ, Λευκωσία. Η εικαστική ματιά του Θανάση Λάλα
2010 Μουσείο Διαχρονικής Τέχνης Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Αθήνα. Οργάνωση «Ο Φιλελεύθερος – Μουσείο Πιερίδη» Ο κόσμος μου
2013 Gallery Opera, Παρίσι
2013 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Lala’s choices
2013 Nest Gallery, Γενεύη. Thanasis Lalas Un monde enigmatique
2014 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Γιορτή χρωμάτων
2014 Γκαλερί Σκουφά, Αθήνα. Table Art
2015 Alpha C.K Art Gallery, Λευκωσία. Ένα νησί σε μια θάλασσα χρωμάτων
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αθήνα video art
2015 Συμμετοχή στο Art Basel, Μαϊάμι
2016 Συμμετοχή στο Art Basel, Μαϊάμι

Ομαδικές εκθέσεις
Πάτρα
Μουσείο Φρυσίρα, Αθήνα
2014 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Art-fleur-t
2015 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Art Bazaar
Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές
Εθνική Πινακοθήκη
Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ
Συλλογή Δάκη Ιωάννου
Συλλογή Δημήτρη Κοπελούζου
Συλλογή Theo Roussis
Συνεργασία με την David Benrimon Fine Art, Miami