NEWS ΤΕΧΝΗ

Η εκδοτική προσφορά του Σεπτεμβρίου από την Alpha Bank

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η Alpha Bank προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό το λεύκωμα «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ζωγραφική – Χαρακτική – Γλυπτική» (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%, δηλαδή 24 ευρώ (πανόδετο) και 18 ευρώ (μαλακό εξώφυλλο μόνο στην ελληνική έκδοση).

Πρόκειται για επετειακή έκδοση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 125 ετών από την ίδρυση της Τράπεζας, στην οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα σημαντικότερα έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank που χρονολογούνται από το 1880 έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ένα χρονικό για την ιστορία της Τράπεζας, ένα κείμενο για τη δημιουργία και για το περιεχόμενο της Συλλογής, επιμέρους κείμενα για τη ζωγραφική και για τη χαρακτική του 19ου και του 20ού αιώνα, καθώς και παράρτημα με τα έργα, το οποίο εμπεριέχει τέσσερις ενότητες με βάση την περίοδο δημιουργίας τους και μία ενότητα αφιερωμένη στη χαρακτική. Η Έκδοση ολοκληρώνεται με τα βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την Έκδοση είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, Αθήνα, είσοδος από τη Στοά Νικολούδη) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας (τηλ.: 210 326 2465, e-mail: infopolitismos@alpha.gr).

Το εν λόγω βιβλίο εντάσσεται στη σημαντική εκδοτική δραστηριότητα της Alpha Bank. Σε αυτήν περιλαμβάνονται εκδόσεις οικονομικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, καθώς και εκδόσεις σχετικές με την ιστορία της τέχνης και την αρχαία νομισματική, που καλύπτουν ποικίλες πτυχές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Οι Εκδόσεις αριθμούν πλέον των 178 τίτλων και τη διαχείρισή τους έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου 2103262440 και 2103262446.

diastixo.gr