ΤΕΧΝΗ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το Σαντζάκι του Κάρλελι – Αιτωλία και Ακαρνανία» του Νικολάου Αθ. Κολόμβα

Το Σαντζάκι του Κάρλελι
Το Σαντζάκι του Κάρλελι
Με επιτυχία παρουσιάστηκε χθες βράδυ Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, το βιβλίο του αντιστράτηγου εν αποστρατεία και συγγραφέα, Νικολάου Αθ. Κολόμβα: «Το Σαντζάκι του Κάρλελι – Αιτωλία και Ακαρνανία», στην αίθουσα λόγου και τέχνης, στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, απο την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία και την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία.
Το βιβλίο εκδοθηκε απο τον Σύλλογο Άκρων Λιθοβουνίου «Πανόραμα» και τον Σύλλογο Γαβαλιωτών Αθήνας και περιλαμβάνει την εκ μέρους του συγγραφέως μετάφραση, επιμέλεια και σχολιασμό των εκτεθέντων στην Αγγλική γλώσσα, για πρώτη φορά, Οθωμανικών Κατάστιχων για το Κάρλελι (Αιτωλία και Ακαρνανία), κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας….
Γίνεται μνεία ορισμένων ξένων περιηγητών, οι οποίοι άφησαν γραπτές «αναμνήσεις και ακόμα περιέχει εν συντομία  το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας των Ιταλών Ευγενών Τόκκων, εκ των οποίων ο Κάρολος Α΄ “άφησε” το ονομά του (Κάρλελι ) στην περιοχή της Αιτωλίας – Ακαρνανίας, κατά την Τουρκοκρατία.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας Παναγιώτης Χολής και ο Δημήτρης Αλεξανδρής πρόεδρος του Συλλογου Άκρων Λιθοβουνίου «Πανόραμα».
Την εκδήλωση συντόνιζε ο προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙΟΠΕ, Παναγιώτης Κοντός και για το συγγραφέα και το έργο του μίλησαν οι:
-Μιχάλης Κοτίνης, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΙ.ΠΟ.Ε.
-Διονύσης Μπερερής, Πρ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. – Συγγραφέας.
-Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
-και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Κολόμβας.
Καλοτάξιδο…..
Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ