ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο κινητό από τη Samsung ”Galaxy Note Fan Edition” με τμήματα από το Galaxy Note 7

Η Samsung κυκλοφορεί ένα νέο τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από το Galaxy Note 7, το οποίο αποσύρθηκε μετά από φωτιές σε συσκευές λόγω προβλημάτων στη μπαταρία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Note Fan Edition θα ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από το μεγάλο της φιάσκο, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στον κόσμο της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η συσκευή θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα στις 7 Ιουλίου, με μια πιο ασφαλή, μικρότερη μπαταρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία. Υπενθυμίζεται πως η νοτιοκορεατική εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή του κινητού που προόριζε για «αντίπαλον δέος» του iPhone πέρυσι, αφού είχε προηγηθεί ανάκληση και επανακυκλοφορία του.

Περίπου 2,5 εκατ. συσκευές έχουν έκτοτε ανακληθεί. Το νέο κινητό έχει εξαρτήματα από αυτές, καθώς και μη χρησιμοποιημένα κομμάτια που είχε σε στοκ η Samsung.

Η εταιρεία έχει δεχτεί πιέσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις για να επαναχρησιμοποιήσει τμήματα του Galaxy Note 7, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος του αποκαλούμενου e-waste (e-αποβλήτων).

Θεωρείται ότι περίπου 400.000 συσκευές θα είναι διαθέσιμες από την Παρασκευή. Η τιμή του θα είναι περίπου 30% χαμηλότερη από το Galaxy Note 7, στα 700.000 κορεατικά γουόν περίπου (615 δολάρια). Όσον αφορά στη μπαταρία του, θα είναι των 3.200 mAh, και η Samsung τονίζει ότι έχει περάσει αυστηρές δοκιμές ασφαλείας. Υπενθυμίζεται πως το Note 7 είχε μπαταρία των 3.500 mAh.

Το Samsung Galaxy Note 8, ο «διάδοχος» του Galaxy Note 7, αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Nafteboriki