ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φώτης Πλευρίτης: Μια συνέντευξη με την γυναίκα του Κατερίνα

Φώτης Πλευρίτης
Φώτης Πλευρίτης

Φώτης Πλευρίτης

Φώτης Πλευρίτης – Συνέντευξη στο AmfLife.gr, με την γυναίκα του Κατερίνα. 

O Φώτης Πλευρίτης, ήταν ένας αθλητής που γεννήθηκε για το bodybuilding, το αγαπούσε τόσο πολύ που όπως μας εκμυστηρεύτηκε η γυναίκα του Κατερίνα, έλεγε, “ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ”, στο γυμναστήριο του δηλαδή!
Λάτρης του αθλήματος και της διατροφής, καθώς δεν ξέφευγε ποτέ από το πρόγραμμα του, αγαπούσε και φρόντιζε πολύ τους αθλητές του, μα πάνω από όλα. ήταν σωστός άνθρωπος, αφού προτιμούσε να σιωπά, να μην φέρνει αντίλογο, να μην έρχεται σε αντιπαράθεση και διαπληκτισμούς με κανέναν. Σωστός οικογενειάρχης με πολύ αγάπη για την Κατερίνα και τα 2 παιδιά του!
 
Συναντήσαμε την Κατερίνα σε ένα ήσυχο μέρος, μπροστά από τη θάλασσα για να κάνουμε την συνέντευξη, με τόνο συζήτησης πιο πολύ. Όταν ήρθα σε τηλεφωνική επαφή με την Κατερίνα, μου είπε, ότι στη θέση που είναι δεν θυμάται τίποτα για αγώνες και λεπτομέρειες, όμως θέλω, πρέπει να το κάνω για τον Φώτη. Ακριβώς και εμείς το ίδιο σκεφτήκαμε, αφού δεν κάναμε την συνέντευξη με τον ίδιο, με απόλυτο σεβασμό και τιμή στο όνομα  του, να την κάνουμε μαζί.
Η Κατερίνα ήταν πολύ φιλική μαζί μας και μας έκανε να νιώθουμε πολύ άνετα, σαν φίλοι από τα παλιά.

-Κατερίνα τι άνθρωπος ήταν ο Φώτης;

Ο Φώτης Πλευρίτης με την γυναίκα του Κατερίνα
Ο Φώτης Πλευρίτης με την γυναίκα του Κατερίνα

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τον τρόπο που σταθήκατε απέναντί μου και με ακούσατε.  Είναι σημαντικό τέτοιες στιγμές να ξέρει κάποιος να ακούει και να μιλάει χωρίς να στενοχωρεί τον άλλο.

Ο Φώτης είχε ένα παρουσιαστικό επιβλητικό, σοβαρό και κάπως απρόσιτο με την πρώτη ματιά. Δεν μιλούσε εύκολα, ήταν πολύ μετρημένα τα λόγια του. Οι άνθρωποι βέβαια που τον γνώριζαν καλά, ήξεραν πως ήταν ευαίσθητος και χαμηλών τόνων, αλλά με τόσο χιούμορ που οι φίλοι του έλεγαν: “ρε θα σοβαρευτείς καμιά φορά;” Σου έδινε την εντύπωση πως όλα τα έπαιρνε στην πλάκα. Επειδή όμως ήταν πολύ περήφανος και αξιοπρεπής, εύκολα πληγώνονταν κι ας μην το έδειχνε. Το λάθος και το άδικο, το έβλεπε όχι μόνο στους άλλους, αλλά και στον εαυτό του. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το μεγαλύτερο προτέρημα του. Ήταν πολύ δεμένος με τα παιδιά του, δεν τους χάλαγε ποτέ χατήρι, σπάνια τα μάλωνε και συνέχεια τα πείραζε και γελάγανε. Δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με τα μαθήματά τους, αλλά ήταν πάνω απ’όλα μπαμπάς, γιατί αυτό ένιωθε χωρίς πρέπει. Ο Φώτης τα πρέπει τα είχε μέσα του, δεν τα έλεγε, τα έπραττε. Μπορεί να πει κάποιος, ότι επειδή ήταν ο άντρας μου, μιλάω μ’ αυτά τα λόγια για εκείνον, εγώ όμως πιστεύω πως είμαι αντικειμενική και ότι είναι λίγα. Αυτό φάνηκε και από το πλήθος που ήρθε να τον αποχαιρετήσει.
Κανείς δεν είχε να πει ποτέ κακιά κουβέντα για το Φώτη, ούτε καν από παλιά που δούλευε νύχτα. Κι από εκεί κύριος πέρασε. Ήταν πάντα σοβαρός αξιοπρεπής και είχε το Θεό μέσα του.

-Με τους αθλητές του τι σχέση είχε; Νομίζω πως ο Φώτης δεν ήταν απλά προπονητής για τα παιδιά..

 Όχι ο Φώτης δεν ήταν απλά προπονητής .Τα παιδιά του λέγανε και για πιο προσωπικά τους θέματα και μιλούσανε με τις ώρες στο τηλέφωνο καθημερινά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν τα παιδιά αυτά, είναι πως ο Φώτης αγχώνονταν πολύ σε κάθε προετοιμασία για το πως θα ήταν η υγεία τους, αν έκαναν σωστά προπόνηση, διατροφή. Πολλές φορές μου έλεγε έχω περισσότερο άγχος από ότι θα είχα, αν κατέβαινα εγώ.

 -Κατερίνα, από όσα μπορείς να γνωρίζεις από αυτά που σου είχε μεταφέρει ο Φώτης, ξέρεις από πόσο χρονών ξεκίνησε να γυμνάζεται και πως ξεκίνησε με το bodybuilding;

Ξεκίνησε τα βάρη στα 16 του. Έπαιζε ποδόσφαιρο και επειδή ήταν πολύ αδύνατος ξεκίνησε γυμναστήριο, για να δυναμώσει.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ BODYBUILDING!

Φώτης Πλευρίτης
Φώτης Πλευρίτης
Από το 1988 που ήταν σε μια σχολή παραϊατρικών επαγγελμάτων στην Αθήνα, άρχισε να παρακολουθεί αγώνες και όλο και πιο πολύ τον κέρδιζε το άθλημα και άρχισε να σκέφτεται να παίξει κι εκείνος κάποια στιγμή στο μέλλον.

-Είχε κάποιο πρότυπο ο Φώτης; Ποιους αθλητές θαύμαζε;

Του άρεσε ο Flex Wheeler, o Kevin Levrone και ο Kai Greene. Τώρα αν αυτοί ήταν και πρότυπα, δεν το ξέρω.
Φαντάζομαι μιλάμε για ξένους αθλητές, γιατί ο Φώτης θαύμαζε και τους  Έλληνες αθλητές, ήξερε την πορεία όλων, όχι μόνο των πολύ γνωστών και μεγάλων όπως λ.χ τον Σπύρο Μπουρνάζο, Φύτρος, Γκίνης κ.λ, ονόματα αλλά και πιο νέων και με μικρότερη πορεία αγωνιστική.
Μου ανέφερε πολλές φορές αγώνες και διάφορα επεισόδια, ονόματα που δεν θυμάμαι, γιατί ίσως δεν με ενδιέφερε κιόλας.
Εμένα με ενδιέφερε ότι είχε να κάνει με το Φώτη μόνο. Εκείνος τους ήξερε όλους, τους παρακολουθούσε και έλεγε ο ‘τάδε’ τρομερά πόδια, ο άλλος πολύ καλά χέρια, τους παρατηρούσε όλους, τον ενδιέφερε.
Εννοείτε ότι θαύμαζε και το Μιχάλη Κεφαλιανό, απλά είναι τόσο γνωστή η σχέση τους που δεν χρειάζεται να πω κάτι.
Επίσης, ο Φώτης θαύμαζε και τους νέους αθλητές, αλλά να πω την αλήθεια, στους νέους του άρεσε να τους βλέπει να δουλεύουν ταπεινά και με σεβασμό σε αυτό που κάνουν, αλλά και στους παλιότερους και πιο έμπειρους αθλητές. Όπως επίσης, ο Φώτης παρά το ότι ο Δαυίδ Μπαλάσας δεν είναι πολύ μεγαλύτερος του και ήταν και φίλοι, τον σεβόταν και πάντα τον άκουγε γιατί ήταν εκτός από προπονητής του και ένας έμπειρος αθλητής.

-Γνωρίζουμε ότι ο Φώτης ήταν πιστός στη προπόνηση του και στη διατροφή του, μη έχοντας cheat meals και υπερφαγικά επεισόδια μετά τους αγώνες του. Πες μου λίγα λόγια γι αυτό το ξεχωριστό κομμάτι της ζωή του που αγαπούσε πολύ.

Ο Φώτης ήταν πολύ πειθαρχημένος στη διατροφή του και στην προπόνηση. Δεν διέφερε πολύ η προπόνησή του από ότι έκανε σε μια προετοιμασία. Η διατροφή φυσικά ήταν διαφορετική αλλά ήταν άνθρωπος εγκρατής γι’αυτό δεν έπαιρνε πολλά κιλά στα off του. Ότι κι αν μαγείρευα καθημερινά, ένα γεύμα το έκανε, αλλά τα υπόλοιπα ήταν αυγά ,κοτόπουλο ή ψάρι πατάτα ή ρύζι. Cheat meal είχαμε οικογενειακώς τις Κυριακές. Τώρα μετά τους αγώνες είχε κι εκείνος κάποιες φορές υπερφαγικά επεισόδια αλλά μετά πρόσεχε.

-Πες μας τι προτιμούσε να τρώει ο Φώτης τις Κυριακές;

Το χειμώνα τρώγαμε γλυκό το οποίο έφτιαχνα εγώ. Του άρεσε το γαλακτομπούρεκο και ήθελε να τρώει τις γωνίες με τα φύλλα και σιρόπι μπόλικο. Αλλά κυρίως του άρεσε πολύ το παγωτό.

-Εσύ και τα παιδιά τον θαυμάζατε γι αυτό που ήταν;

Φυσικά και τον θαυμάζαμε, είμαστε περήφανοι για εκείνον, αλλά δεν σήμαινε κάτι αυτό για εμάς. Δεν ήταν ο πρωταθλητής Φώτης Πλευρίτης, ήταν και είναι ο μπαμπάς, η χαρά μας, η ασφάλεια, η ξεγνοιασιά μας. Είναι ο Πρωταθλητής της καρδιάς μας όπως λένε οι φίλοι μας.
O Φώτης Πλευρίτης σε οικογενειακές στιγμές με την γυναίκα του και τα παιδιά του
O Φώτης Πλευρίτης σε οικογενειακές στιγμές με την γυναίκα του και τα παιδιά του

-O πρώτος του αγώνας πότε ήταν και ποια η θέση του?

Ο πρώτος του αγώνας ήταν το Νοέμβριο του 1999, στο Κύπελλο της ΠΕΣΔ, 1η θέση στην κατηγορία – 80 κιλά και 4η θέση στο γενικό όπου είχε παίξει με τον Γρίβα, τον Μανώλη Καραμανλάκη που ήταν τότε πιτσιρικάς και ήταν ο πρώτος του αγώνας και τον Μάρκογλου, που εμένα μου είχε κάνει πολύ εντύπωση το ποζάρισμά του, και έλεγα στο Φώτη “είδες πόσο ωραίο ποζάρισμα και πόσο χαμογελαστός είναι, έτσι πρέπει να είσαι” γιατί κι αυτός ήταν λίγο αμήχανος πάνω στη σκηνή.

Αυτός ο αγώνας ήταν για μας σημαντικός γιατί μου έκανε πρόταση γάμου μετά τον αγώνα.

 

Ο Φώτης Πλευρίτης με την γυναίκα του Κατερίνα
Ο Φώτης Πλευρίτης με την γυναίκα του Κατερίνα

– Από ότι ξέρουμε μετά από το πρώτο του αγώνα, δεν έκανε προετοιμασία για κάποιον άλλον και πέρασαν χρόνια για τον επόμενο αγώνα του. Ξέρεις το λόγο που ο Φώτης προτίμησε να μην πάρει μέρος σχετικά γρήγορα;

Είχε κουραστεί πολύ το 1999 είχε χάσει 26 κιλά. Αυτός ήταν ένας λόγος που δεν το σκέφτονταν για χρόνια. Μετά παντρευτήκαμε, ανοίξαμε το γυμναστήριο πήραμε το σπίτι μας κάναμε τα παιδιά μας και αφού η ζωή μας μπήκε σε μια σειρά το 2010, άρχισε να το σκέφτεται και αποφασίσαμε να το κάνουμε με τη σκέψη ότι θα βοηθούσε και στη δουλειά μας.
 

– Σε ποιους Παγκόσμιους αγώνες είχε πάρει μέρος ο Φώτης και ποιες θέσεις είχε κατακτήσει;

Οι περισσότεροι νομίζω από τους παρακάτω είναι παγκόσμιοι αν θυμάμαι καλά:
2010 WFF Universe κατηγορία Superbody 1η θέση και overall
2010 ΝΑΒΒΑ UNIVERSE κατηγορία Masters -49 ετών 5η θέση
2010 WABBA Mr Universe Masters 1η  θέση
2012 Arnold ClassicEurope Amateur Masters -49 over 90kg 4η θέση
2012 WABBA Universe Masters και μεσαία κατηγορία 2η θέση
2013 Αrnold Classic Europe Amateur masters -49 6η θέση
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης
Τυχαίες φωτογραφίες από αγώνες που έχει συμμετάσχει ο Φώτης Πλευρίτης

-Στο Arlond classic, ο Φώτης είχε πει ότι δεν αδικήθηκε αλλά βλέποντας μετά τον αγώνα τους αθλητές ίσως να άξιζε 1-2 θέσεις ποιο πάνω, ότι μάλλον έπαιξε ρόλο που στην επιτροπή δεν ήταν κάποιος Έλληνας να του πει να κάνει 1-2 Comparison παραπάνω, όπως πρέπει για να αναδειχθεί κάθε αθλητής. Κατερίνα το ελληνικό bodybuilding είναι σε θέση να βοηθήσει τους αθλητές του, η ελληνική ομοσπονδία δηλαδή στηρίζει τους αθλητές της σε έναν τέτοιο αγώνα;

Ο Φώτης το είχε πει αυτό τότε και αν ήταν τώρα εδώ ίσως να έλεγε τα ίδια και περισσότερα, εγώ όμως δεν μπορώ να μιλήσω για ομοσπονδίες και τέτοια θέματα. Δεν πρέπει να έχω άποψη δεν είμαι αθλήτρια, οπότε δεν έχω την εμπειρία. Στήριζα τον άντρα μου, έχω μάθει πολλά από εκείνον αλλά για εκείνον. Δεν παρακολουθούσα από παλιά τι γίνονταν στο χώρο, ούτε είναι στα ενδιαφέροντα μου γενικά, οπότε θα ήταν αστείο να μιλήσω εγώ για αυτά. Μπορώ μόνο να πω για γεγονότα και να κρίνω καταστάσεις που αφορούν το Φώτη.


– Ωραία, στον αγώνα της WABBA το 2012,  γιατί ο Nasser στο bodybuilding είχε γράψει κάποια αρνητικά σχόλια για τον Φώτη; Γνωρίζεις τι ακριβώς είχε  συμβεί;

Το 2012 ο Φώτης ήθελε να παίξει στο Arnold Classic που ήταν για εκείνον όνειρο ζωής, όμως δεν του επιτρέπονταν να πάει, αφού δεν είχε την έγκριση της Ελληνικής ομοσπονδίας. Τότε απευθύνθηκε στον Σπύρο Μπουρνάζο μήπως μπορούσε να βρεθεί τρόπος μιας και το πανελλήνιο ήταν μετά οπότε έπρεπε να παίξει πρώτα εδώ και μετά να πάει έξω. Αφού γίνανε διάφορα τελικά του επιτράπηκε να πάει και αφού γράφτηκε στο σύλλογο του Σπύρου πήγε. Μετά το AC πήγε και έπαιξε στην WABBA πιο πολύ για συναισθηματικούς λόγους αφού τότε ήταν εκεί και ο Δαυίδ Μπαλάσας, που εκτός από προπονητής του ήταν και πολύ φίλος του. Μάλλον φίλος πρώτα και μετά τα υπόλοιπα. Όμως σε εκείνον τον αγώνα ο Φώτης δεν πήρε τη θέση που άξιζε για κάποιους λόγους που δεν θα αναφέρω εγώ αυτή τη στιγμή, ίσως κάποια άλλη φορά. Μετά από τη συμμετοχή του σε αγώνα άλλης ομοσπονδίας διαγράφηκε από την ΕΟΣΔ ενώ ταυτόχρονα εφόσον ήταν στο σύλλογο του Σπύρου Μπουρνάζου εκτέθηκε κι εκείνος απέναντι στην ομοσπονδία του. Έτσι όταν έγινε ότι έγινε στον αγώνα της WABBA και κάποιοι φίλοι του Φώτη, γιατί ο ίδιος δεν μίλησε, και εμένα δεν με άφησε να πω τι ακριβώς έγινε, γράψανε στο bodybuilding.gr κάποια παράπονα, ο Nasser έγραψε κάποια αρνητικά σχόλια για το Φώτη και από αυτή την άποψη είχε δίκιο.

 

-Κατερίνα τώρα όλα αυτά έχουν δυστυχώς τελειώσει. Θες να μου πεις τι πραγματικά συνέβη;

Οι αγώνες κι αυτά τα πανηγύρια έχουν τελειώσε, όμως ο Φώτης ποτέ δεν θα τελειώσει για μένα. Νιώθω ότι είναι κάπου γύρω μου, τον νιώθω κοντά μου.

Είναι στην καρδιά μου και στη σκέψη μου πάντα ζωντανός!

Τώρα τι συνέβη εκείνη τη μέρα.. Όπως κάθε μεσημέρι έκανε προπόνηση και κάποια στιγμή ένιωσε ένα κάψιμο στο θώρακα. Πρέπει να ένιωθε έτσι γύρω στο μισάωρο. Έφυγε από το γυμναστήριο ήρθε σπίτι, μου είπε ότι είχε ένα φοβερό κάψιμο και πήρε ντεπόν και σε πέντε λεπτά κατέρρευσε και έφυγε στα χέρια μου. Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτε. Δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι η καρδιά, γιατί πριν 40 μέρες είχε φύγει ένας συγγενής μας με τον ίδιο τρόπο και επειδή φοβήθηκα πήγαμε και έκανε όλο τον έλεγχο καρδιάς και τεστ κοπώσεως και ήταν όλα καλά. Ο Φώτης ήταν πολύ προσεκτικός με τις εξετάσεις του όπως και των αθλητών του. Έκανε πάντα κάθε χρόνο εξετάσεις και κάποιες φορές και δυο φορές το χρόνο. Είχε όμως την καλή χοληστερίνη χαμηλή ( οικογενής )και οικογενειακό ιστορικό και προσπαθούσε με αεροβική να φτιάξει την χοληστερίνη. Κάτι άλλο που μου είπαν οι γιατροί είναι πως οι πρωταθλητές που είναι γύρω στην ηλικία των 50 πιστεύοντας πως είναι όπως νιώθουν 25-30 και κάνοντας την προπόνηση που κάνανε σε αυτή την ηλικία “την πατάνε”. Δεν ξέρω τι να πω ολα αυτά δεν μου λένε κάτι. Σημασία έχει πως ο Φώτης δεν είναι εδώ.
 

-Σε όλα τα κακόβουλα σχόλια αν μου επιτρέπεις να πω που καλύτερα όταν κάποιος δεν είναι στη ζωή να μην έχεις καμία άποψη, σε σχόλια π.χ. όταν πας γυρεύοντας…., μην αναρωτιέστε το γιατί το έπαθε…., κ.α που καλό θα ήταν σε σεβασμό απέναντι του να μην γράψω περισσότερα, σε αυτά τα σχόλια που είδαμε στο facebook κάτω από διάφορες αναρτήσεις, έχεις να πεις κάτι;

        
Δεν περίμενα να μιλάνε έτσι για το Φώτη, αλλά πιστεύω πως αυτοί που τα είπαν μίλησαν κρίνοντας από φωτογραφίες του Φώτη σε αγώνες χωρίς να γνωρίζουν ποιος ήταν και πως ήταν τώρα. Όμως επειδή έχω μάθει να μιλάω ανοιχτά θα σου πω πως με το κομμάτι των φαρμάκων είμαι και ήμουν πάντα αντίθετη. Ο Φώτης το σώμα του το έχτισε με διατροφή και γυμναστική τίποτε άλλο μέχρι τα 30 του που κατέβηκε πρώτη φορά σε αγώνες. Τώρα όπως ξέρεις στον πρωταθλητισμό δεν αρκεί αυτό, σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στο bodybuilding. Όμως ας μην υπερβάλουμε και λέμε σαχλαμάρες του τύπου κάποιος χρησιμοποίησε κάτι και μετά από 20 χρόνια του δημιούργησε πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση κανείς δε λέει πως είναι καλά αυτά τα πράγματα αλλά μην φτάσουμε σε τέτοιες ακρότητες γιατί μετά δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Πάντως, η αιτία εδώ δεν ήταν αυτή .Αυτό δεν σημαίνει το ξαναλέω ότι είναι καλά αυτά και ακίνδυνα σε καμία περίπτωση.
 

-Οι αθλητές του Φώτη, οι πελάτες του γυμναστηρίου, άλλοι αθλητές γνωστοί και φίλοι σας ήταν εκεί για τον Φώτη πάνω από όλα και μετά για εσένα? 

 
Πελάτες του γυμναστηρίου, αν εννοείς τη μέρα εκείνη ήταν όλοι εκεί, πελάτες και μη. Αθλητές όμως που είχαν μια πολύ καλή πορεία με το Φώτη και ήταν σχετικά κοντά δεν ήρθαν. Ενώ ήρθαν φίλοι από πολύ μακριά κάποιοι κοντινοί δεν μπήκαν στον κόπο. Δεν πειράζει θα έλεγε ο Φώτης και θα χαμογελούσε. Εγώ δεν λέω δεν πειράζει, λέω όμως πως δεν θα άλλαζε κάτι, αλλά δεν έχει σημασία. Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί φίλοι είτε από εδώ κοντά, είτε από μακριά που όλοι με στηρίζουν, πότε με την παρουσία τους πότε με ένα τηλέφωνο και όλοι λένε είμαστε εδώ για σένα, ότι χρειαστείς, ότι ώρα και να είναι. Όλοι λένε πρέπει να στηρίξουμε το γυμναστήριο και την  Κατερίνα και διακριτικά είναι δίπλα μου.Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

 

-Τι θα έλεγε ο Φώτης στους νέους αθλητές που θέλουν να πάρουν το δρόμο του bodybuilding; Ποια η συμβουλή που θα τους έδινε? Γενικότερα ο Φώτης ωθούσε τα παιδιά στο bodybuilding;

Ο Φώτης δεν ωθούσε ποτέ τα νέα παιδιά στο bodybuilding, αλλά του άρεσε να βλέπει παιδιά με μεράκι και όνειρα στον αθλητισμό . Όχι μόνο στο ΒΒ . Τα παιδιά μας κάνανε στίβο και ο γιος μου ποδόσφαιρο και ήταν πάντα εκεί και καμάρωνε. Στους νέους αθλητές θα έλεγε ότι πρέπει να έχουν επιμονή, υπομονή και πολύ πειθαρχεία.Να έχουν έναν έμπειρο και έμπιστο προπονητή για να καθοδηγούνται σωστά.
 

-Τώρα στο γυμναστήριο σας, είσαι μόνη σου Κατερίνα, πως το διαχειρίζεσαι αυτό;

Δύσκολα, είναι πολλές οι ώρες . Έχω και τα παιδιά μου σε μια δύσκολη ηλικία που με χρειάζονται δίπλα τους και μου είναι δύσκολο.Ελπίζω να βρω σύντομα ένα άτομο να μπορώ να αφήνω κάποιες ώρες.

 

-Το Νοέμβριο στους αγώνες της WABBA θα υπάρχει η τιμητική πλακέτα για τον Φώτη. Θα είσαι εκεί να την παραλάβεις; Μπορείς να πας σε έναν αγώνα χωρίς τον Φώτη;

 Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ όχι σε αγώνα να πάω χωρίς το Φώτη αλλά ούτε σε οικογενειακό τραπέζι. Το πως θα είμαι σε δύο μήνες δεν το γνωρίζω.
 

-Κατερίνα στη κουβέντα που είχαμε, κράτησα κάτι που με συγκίνησε πολύ, ‘Ωραία πέρασα με το Φώτη αλλά ήτανε λίγο… ‘ Δεν μπορώ να μην ρωτήσω πως είσαι εσύ μακριά του; Τώρα που έχει περάσει ένα διάστημα μικρό βέβαια, πως βιώνεις τα πράγματα , τα συναισθήματα σου;

 Δεν είμαι μακριά του, τον νιώθω κοντά μου. Είναι και θα είναι πάντα ζωντανός στην ψυχή και στη σκέψη μου. Είναι κάποιες ώρες που η απουσία του είναι πολύ έντονη. Εκείνες τις ώρες είμαστε όλοι μελαγχολικοί και μας πιάνει το παράπονο, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε να περνάνε τα παιδιά πολλές τέτοιες στιγμές. Μας λείπει όσο λίγοι μπορούν να καταλάβουν, αλλά δεν έχουμε επιλογή, όπως λέω και στα παιδιά μου.

Ο μπαμπάς θα είναι πάντα στην καρδιά μας ζωντανός και δυνατός όπως ήταν!

Φώτης Πλευρίτης
Φώτης Πλευρίτης
Κατερίνα σε ευχαριστώ πάρα πολύ εύχομαι ο Θεός να του έχει μία θέση κοντά του και να τον αναπαύει. Φυσικά και να δίνει δύναμη σε σένα για να είσαι καλά για τον αγώνα που έχεις μπροστά σου! Ο Φώτης θα μείνει ανεξίτηλος, φυσικά όσα χρόνια και αν περάσουν στη μνήμη σου και της οικογένειάς του, όπως και στους μαθητές του, στους φίλους του!