Τσίπρας: Η απόφαση που φέρεται να πήρε για τις εκλογές

Τι αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα της Real News

Τι αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα της Real News

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά στις βουλευτικές εκλογές προτείνοντας να γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Real News.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας θα συνδυάσει τις βουλευτικές εκλογές μαζί με τις δημοτικές με την πρότασή του να έγινε το περασμένο Σάββατο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε άλλες δυο προτάσεις σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. Η μία να στηθούν οι κάλπες το φθινόπωρο του 2018 και η δεύτερη τον Μάιο του 2019 με τον πρωθυπουργό να απορρίπτει και τα δύο.

Τα σενάρια εκλογών

Το ένα σενάριο ήταν να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, μετά τις ευρωεκλογές. Όμως αυτό δεν ήταν πολύ δημοφιλές στις τάξεις των κυβερνητικών στελεχών και ο λόγος ήταν ότι υπήρχε ο φόβος πως αν γίνουν οι ευρωεκλογές πριν από τις βουλευτικές, θα μπορούσε να υπάρξει η λεγόμενη «χαλαρή» ψήφος που θα μπορούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρεία ήττα.

Για αυτό το λόγο, πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερο οι πρώτες επόμενες εκλογές να γίνουν στη λογική των σκληρών διλημμάτων για το ποιος θα έχει τα ηνία της χώρας την επόμενη μέρα μετά τα Μνημόνια. Έτσι, στήριζαν το ενδεχόμενο να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Μαΐου 2019.

Η έκπληξη του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός εξέπληξε τους πάντες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τα χαρτιά του και αποκαλύπτοντας μια στρατηγική υψηλού ρίσκου: βουλευτικές και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σημειώσει κακό σκορ. Αντίθετα, εκτίμησε, ότι η ΝΔ κινδυνεύει, λόγω χαλαρής ψήφου και κόπωσης, να έχει σημαντικές απώλειες και ίσως καταγράψει το χειρότερο αποτέλεσμά της σε ευρωεκλογές.

Την ίδια στιγμή πολλά στελέχη συμφωνούν ότι στόχος πρέπει να είναι η εξάντληση της τετραετίας ενώ στελέχη είχαν εισηγηθεί, επίσης, στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό αποτελεσματικότητας το φθινόπωρο.

Περισσότερες πληροφορίες για όσα συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Real News που κυκλοφορεί.

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης

 • Βιβλιοθήκη Σπάρτου

  Βιβλιοθήκη Σπάρτου: Νικόλαος Κιχεμ

  Νικόλαος Κιχεμ Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου κλείνει το αφιέρωμα στην γραφή των βραβευμένων και διακριθέντων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, που διοργάνωσε με τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΧΕΜ (Κοτσαμπουγιούκης) (Ευάγγελος Ζώης) Νέο...
 • «Τέχνη και Εποχή» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης Τέχνη και Εποχή. Η συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων μέσα από τα μάτια του Σπύρου Παπαλουκά, που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (κτίριο Μεταξουργείου),...
 • Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία Παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στο μυχό του Aμβρακικού κόλπου, η Αμφιλοχία – Kαρβασαράς η παλαιότερη ονομασία της – είναι συγκοινωνιακός κόμβος και εμπορικό λιμάνι. Τα εστιατόρια, τα...
 • 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

  Το απόγευμα του Σαββάτου 18/08/2018 Πραγματοποιήθηκε ο 4ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Μεταξύ των αθλητών συμμετείχαν από την Αμφιλοχία ο Τρομπούκης Χρήστος που...