Πρώτη η Γεννηματά με 43,80%, δεύτερος ο Ανδρουλάκης με 26,22%

Σαφές προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά στην κούρσα του πρώτου γύρου.

Σαφής νίκη της Φώφης Γεννηματά καταγράφεται στα αποτελέσματα με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι η επικεφαλής της ΔΗΣΥ μαζί με τον δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη περνούν στον δεύτερο γύρο.

Ειδικότερα, με καταμετρημένες 131.992 ψήφους (δηλαδή πάνω από τις μισές καθώς ο συνολικός αριθμός ήταν 210.246), που αντιστοιχούν στα 637 από τα 874 εκλογικά κέντρα, τα ποσοστά των υποψηφίων διαμορφώνονται ως εξής: Γεννηματά 43.75%, Ανδρουλάκης 26.16%, Καμίνης 13.08%, Θεοδωράκης 8.40%, Μανιάτης 4%, Ραγκούσης 2.35%, Γάτσιος 1.52%, Πόντας 0.55%, Τζιώτης 0.19%

Με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Θεοδωράκης συνεχάρη την κ. Γεννηματά για την επιτυχία της. «Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία» σημείωσε και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Νωρίτερα, ο κ. Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας ανέφερε ότι το πρώτο δίδυμο δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει. Έτσι, εκτός απροόπτου Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στη διαδικασία ήταν 210.246 πολίτες.

Η ικανοποίηση πάντως όλων των υποψηφίων για τον αριθμό της συμμετοχής είναι έκδηλη καθώς θεωρούν πως αποτελεί εχέγγυο για την μελλοντική πορεία του συνολικού εγχειρήματος. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας καθηγητής  Νίκος Αλιβιζάτος. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία.

Νωρίτερα, σε ερώτημα του TheTOC για την υψηλή προσέλευση του κόσμου και την πορεία της διαδικασίας, καθώς και για το πώς αισθάνεται, ο κ. Αλιβιζάτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευτυχής. Έκανε μάλιστα λόγο για “δυσκολία διαχείρισης της ευτυχίας”. Εξήγησε συγκεκριμένα ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ο κόσμος παιδεύτηκε, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές και χρειάστηκε να τυπωθούν ακόμη και νέα ψηφοδέλτια.

«Δεν φανταζόμασταν τέτοια προσέλευση, έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα εκλογικά τμήματα» είπε χαρακτηριστικά στο TheTOC.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μαίου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Πρώτη η Γεννηματά με 43,80%, δεύτερος ο Ανδρουλάκης με 26,22% – Thetoc.gr

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης