NEWS ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Σε ιδιώτες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της

ΔΕΗ
ΔΕΗ
Τρόπους για να επιτευχθεί ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αποφασίστηκε η αύξηση του επιτοκίου για τα μη ρυθμισμένα χρέη, καθώς και η επιβολή τόκων στις οφειλές του Δημοσίου.

Πέραν όμως αυτών, το ΔΣ της ΔΕΗ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναθέσει το έργο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε κοινοπραξία ελληνικών και ξένων εταιρειών, με τη συμμετοχή του αμερικανικού χρηματοοικονομικού οίκου, εξειδικευμένου στις τιτλοποιήσεις, FINACITY.

Ο συγκεκριμένος οίκος, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των χρεών, ενώ υπεργολάβοι για νομικά, συμβουλευτικά, λειτουργικά, διαχειριστικά κ.α. θέματα θα είναι οι εταιρίες IBM Hellas A.E., Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK, KAΠA RESEARCH A.E. και Nικόλαος A. Aνδρικόπουλος και συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία.

Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, όπου και θα παρθεί η απόφαση για την ανάθεση της σύμβασης και τους όρους αυτής.

Πηγή: in.gr