NEWS ΚΟΣΜΟΣ

Eπίδειξη μόδας Gucci: Κομμένα κεφάλια, φίδια, δράκοι κ’ αποκρυφιστικά σύμβολα…

A model presents a creation from the Gucci Autumn/Winter 2018 women collection during Milan Fashion Week in Milan, Italy February 21, 2018. REUTERS/Tony Gentile TPX IMAGES OF THE DAY

Eπίδειξη μόδας Gucci

Η εξαιρετικά ενοχλητική επίδειξη περιείχε και στοιχεία αποκρυφισμού καθώς μερικά μοντέλα είχαν κέρατα και τρίτα μάτια ενώ υπήρχαν φίδια καθώς και ένας μικρός δράκος.

α πράγματα ξέφυγαν στην εβδομάδα μόδας του Gucci στο Μιλάνο την Τετάρτη, όταν ο σχεδιαστής Alessandro Michele έβγαλε στο διάδρομο επίδειξης μοντέλα τα οποία κουβαλούσαν αντίγραφα των κεφαλιών τους, ενώ ο διάδρομος ήταν εξοπλισμένος σαν χειρουργείο.

Σύμφωνα με το Newsweek η συλλογή αυτή Gucci, που ονομάζεται “Cyborg“, είναι βασισμένη σε φεμινιστική θεωρία. Σύμφωνα με τη φεμινίστρια θεωρητική Donna Haraway, την οποία ο δημιουργός Alessandro Michele ανέφερε στις σημειώσεις του, οι γυναίκες είναι φυσικά “cyborgs” επειδή μια σύγχρονη γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να είναι ένα πράγμα, επειδή έχει τραβήξει σε πολλαπλές κατευθύνσεις και περιλαμβάνει πολλές επιρροές ταυτόχρονα. Είναι ένας επαναπροσδιορισμός του “cyborg” ως συγχώνευση ιδεών και όχι συνδυασμό τεχνολογιών, και γι’ αυτό η επίδειξη ονομάστηκε “Cyborg”.

Όμως οι παράξενες ομοιότητες μεταξύ των μοντέλων και των ψεύτικων κεφαλών τους εκνεύρισαν πολλούς ανθρώπους στο Twitter και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Vogue, τα κεφάλια δημιουργήθηκαν σε μια συνεργασία μεταξύ του σχεδιαστή και ενός κατασκευαστή οπτικών και ειδικών εφέ που ονομάζεται Makinarium με έδρα τη Ρώμη.

Η εξαιρετικά ενοχλητική επίδειξη περιείχε και στοιχεία αποκρυφισμού καθώς μερικά μοντέλα είχαν κέρατα και τρίτα μάτια ενώ υπήρχαν φίδια καθώς και ένας μικρός δράκος.

Πηγή: offtherecord.net.gr