BUSINESS NEWS ΕΛΛΑΔΑ

Air Mediterranean: Νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία

Μία Λιβανό-κουβεϊτιανή επένδυση και ένα όνειρο ζωής του Τζορτζ Χάλακ - επιχειρηματία που είχε συνδέσει το όνομα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου - γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία της Air MediiterraneanΜία Λιβανό-κουβεϊτιανή επένδυση και ένα όνειρο ζωής του Τζορτζ Χάλακ - επιχειρηματία που είχε συνδέσει το όνομα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου - γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία της Air Mediiterranean
Μία Λιβανό-κουβεϊτιανή επένδυση και ένα όνειρο ζωής του Τζορτζ Χάλακ - επιχειρηματία που είχε συνδέσει το όνομα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου - γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία της Air Mediiterranean

Ανοίγει τα φτερά της στις 2 Νοεμβρίου η Air Mediterranean για να συνδέσει αρχικά την Αθήνα με 6 προορισμούς του εξωτερικού.

Μία Λιβανό-κουβεϊτιανή επένδυση και ένα όνειρο ζωής του Τζορτζ Χάλακ – επιχειρηματία που είχε συνδέσει το όνομα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου – γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία της Air Mediiterranean, της αεροπορικής με έδρα την Ελλάδα και βάση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που ξεκινάει το πτητικό της έργο από τις 2 Νοεμβρίου.

 Στην Air Mediterranean πέρα από τον Τζόρτζ Χάλακ, o οποίος ηγείται σχήματος λιβανέζικων κεφαλαίων συμμετέχει από κοινού και ο σεΐχης Χαμάντ Αλ Θανί, ο ιδρυτής της Qatar Airways.

Όπως ανέφερε σήμερα σε εκδήλωση για την παρουσίαση της εταιρείας  ο Πρόεδρος της Air Mediterranean, Ανδρέας Χάλακ,  ο οι επιβάτες από την Ελλάδα θα εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη.

Στον αρχικό σχεδιασμό της Air Mediterranean ήταν και η σύνδεση με το Ερμπίλ όμως τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ιρακινό Κουρδιστάν έχουν παγώσει προς το παρόν τα σχέδια. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 η αεροπορική είναι έτοιμη για να πετάξει για την πόλη του Βόρειου Ιράκ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες όμως υπάρχουν και επαφές για σύνδεση με άλλο αεροδρόμιο στην περιοχή στην περίπτωση που δεν υπάρξει σύντομα θετική κατάληξη

Σε ό,τι αφορά το κόστος των εισιτηρίων για κάθε διαδρομή προς όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα ξεκινάει από τα 85 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων. Όλες οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες και θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, εξυπηρετώντας έτσι τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αρχικά το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη και προσφέροντας στους επιβάτες το ταχύτερο δυνατό ταξίδι μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής μέσω Αθηνών, με τιμές εισιτηρίων που ξεκινούν από 440 ευρώ μετ’ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων.

Ο στόλος της Air Mediterranean αποτελείται από δύο Boeing 737 ενώ στις 15 Νοεμβρίου η εταιρεία θα παραλάβει ένα ακόμη αεροσκάφος.

Πηγή: Κωστής Χριστοδούλου – news247.gr