NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι συμβολίζει το δέντρο και τα στολίδια..

Στόλισες? Το δέντρο και τα στολίδια συμβολίζουν την ύπαρξη μας, την ψυχή μας. Και τα στολίδια τις αρετές: η υπομονή, η ευγένεια, η καλοσύνη, η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η αγνότητα, η προθυμία, η εργατικότητα, η συγνώμη, η αγάπη…καιν κάθε αρετή.

Πως θα σου φαινόταν ένα δέντρο που αντί για στολίδια θα είχε πάνω του…σκουπίδια και βρωμιές? Αποτρόπαιο και σιχαμένο, ε? Μήπως μερικές φορές αφήνουμε την καθημερινότητα να αφαιρεί από την καρδιά μας τον στολισμό της και να επιθέτει τα σκουπίδια των παθών και των αδυναμιών? Μικρότητες, ιδιοτροπίες, παραξενιές…το ψέμα, η κλοπή, η ζήλια, η αδικία, η ασπλαχνία, η ανηθικότητα, ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, η κακία, η έλλειψη συγνώμης…και τόσα άλλα σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό που αναδύουν δυσοσμία πνευματική.
Κι όμως Εκείνος έρχεται πάλι και ψάχνει τόπο να στήσει τη Φάτνη του! Μήπως είναι καιρός για νοικοκυριό? Για γενική καθαριότητα? Ναι, είναι καιρός να κλείσουμε αυτές τις εκκρεμότητες. Με την μετάνοια και το φιλάνθρωπο μυστήριο της Εξομολογήσεως. Άμεσα. Τώρα, με την ευκαιρία αυτών των Χριστουγέννων. Μην αναβάλεις πάλι…Και ξεκίνα να στολίζεις γιατί άργησες! Με τα αληθινά στολίδια των αρετών και όχι τα ψεύτικα του εντυπωσιασμού και του καθωσπρεπισμού. Δεν πείθεις κανέναν με αυτά. Και θα διαπιστώσεις με την Θεία Κοινωνία ότι το ωραιότερο και πολυτιμότερο στολίδι είναι ο ίδιος ο Κύριος!
Και όταν το δέντρο θα το μαζέψεις μετά τις γιορτές στην αποθήκη, όμως η ψυχή θα παραμείνει στολισμένη για να έχουμε κατά τον ποιητή “αιώνια μέσα μας Χριστούγεννα”…