NEWS ΠΡΟΣΩΠΑ

Μνημόσυνο στον Ήρωα Καταδρομέα Γεώργιο Χολή ο οποίος έλαβε μέρος στην Επιχείρηση “ΝΙΚΗ” τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο

Πηγή: xiromeronews
Με ανακοίνωση του ο πολεμικός Σύλλογος Κομάντος ’74 γνωστοποίησε το40ήμερο μνημόσυνο του Εφέδρου Καταδρομέα Α΄(35) (Γ΄ΜΑΚ) Καταδρομών Γεώργιου Χολή στο Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.
       Ο Γεώργιος Χολής ήταν ένας από τους Αιτωλοακαρνάνες λοκατζήδες, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» και στις πολεμικές επιχειρήσεις της Α΄ Μοίρας Καταδρομών (ΑΜΚ-35 ΜΚ) στην Κύπρο το έτος 1974. Προσγειώθηκαν από τα Χανιά στην Κύπρο με κίνδυνο της ζωής τους και πολέμησαν σώμα με σώμα, με θάρρος και αυταπάρνηση με τους Τούρκους εισβολείς.
      Ο Γεώργιος Χολής ήταν ένας από τους σύγχρονους «300» που πήραν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» το μαύρο 1974 και το μήνυμα της μεγάλης προσφοράς του στην πατρίδα, είναι πέρα για πέρα επίκαιρο. Ο Γιώργος μαζί με τους συμπολεμιστές του, έχοντας απέναντι του τις ορδές του «Αττίλα», με τη στάση τους και την αντίσταση τους κατόρθωσαν να κρατήσουν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας, να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.
          Πρέπει να είναι υπερήφανοι οι δικοί του, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, οι χωριανοί του, για την ηρωϊκή του συνεισφορά στον αγώνα για την πατρίδα μας.
Αναλυτικά…
 
………………..