NEWS ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Λάνα Ζωχιού – Μια Κερκυραία εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Λάνα Ζωχιού
Λάνα Ζωχιού

Λάνα Ζωχιού – Τα καθήκοντα της Προξένου του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη, ανέλαβε μία Κερκυραία, η Λάνα Ζωχιού, κόρη του προέδρου της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής Γιάννη Ζωχιού.

Η νέα πρόξενος αντικατέστησε το Μάνο Κουμπαράκη, ενώ την ανάληψη των καθηκόντων της ακολούθησε, όπως παραδοσιακά γίνεται, εκδήλωση των ομογενειακών συλλόγων στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ασγατιτών «Κύπρος», όπου παρουσιάστηκε συναυλία της «Ομάδας Καβάφη».

Η κα Ζωχιού εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ έχει διατελέσει στέλεχος της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών Υπουργείου Εξωτερικών τα είχε αναλάβει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Η κ. Ζωχιού μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα επιτεύγματα της ομογένειας και την ευγνωμοσύνη για την ζεστασιά με την οποία την υποδέχτηκαν οι ομογενείς.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε εκδηλώσεις ομογενών και ότι η ζεστασιά και η αγάπη με την οποία την περιέβαλλαν είναι πολύτιμη για τα «απαιτητικά» καθήκοντα τα οποία ανέλαβε.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ομογένεια θα περιβάλλει την κ. Ζωχιού με την ίδια αγάπη με την οποία περιέβαλε και τον προκάτοχό της Μάνο Κουμπαράκη, καθώς επίσης και τον ίδιο.

Πηγή: corfupress.gr