NEWS ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ατζέντα 2018 της Γέφυρας, αφιερωμένη σε Ναυπακτία & Πάτρα

Ημερολόγιο – οδοδείκτης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η ατζέντα της Γέφυρας για το 2018

Στην υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Πάτρας και Ναυπακτίας, η οποία πλέον ευνοείται από τη σύνδεση των νέων αυτοκινητοδρόμων μέσω της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» είναι αφιερωμένη η φετινή ατζέντα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Πρόκειται για ένα εκτενές ημερολόγιο διαστάσεων 23Χ27cm το οποίο κοσμούν πρωτότυπες καλλιτεχνικές φωτογραφίες από αξιοθέατα, τα οποία αποτελούν τουριστικά θέλγητρα. Η δε περιγραφή των αρχαιολογικών τοποσήμων που απεικονίζονται, έγινε με τη συνεργασία των αρμόδιων εφορειών αρχαιοτήτων.

Η πολυτελής δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά) έκδοση 164 σελίδων, κυκλοφορεί σε 550 αντίτυπα, τα οποία διανέμονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε διακεκριμένους θεσμικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς επιχειρηματικούς κοινωνούς (stakeholders) της πορείας της εταιρείας.

Μικρογραφία της ατζέντας, αποτελεί η εκδοχή «τσέπης», που αναπαράγει το ίδιο φωτογραφικό υλικό και τυπώθηκε σε 11.000 αντίτυπα, τα οποία προορίζονται για τους συνδρομητές του εκπτωτικού προϊόντος «ΓΕΦΥΡΑ e-pass». Εκτός από στοχευμένες χρηστικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο κοινό, η «ατζέντα τσέπης» περιλαμβάνει και καταχώρηση ενημερωτικής φύσεως για το πρόγραμμα «Πάρτε μια ανάσα στο Αντίρριο» υπέρ της ανάδειξης της μικρής πόλης πλάι στη Γέφυρα, σε ενδιάμεσο σταθμό για τους ταξιδιώτες των νέων αυτοκινητοδρόμων, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τοπικές επαγγελματικές ενώσεις.

Την οπτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την ανάπτυξη μέσω της ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρομικού δικτύου, αναλύει στον πρόλογο της έκδοσης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλός της, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας:

Μία νέα εποχή Τρικούπη, στην περιοχή του Τρικούπη…

 Η περιοχή που περιβάλλει ένα έργο σαν τη Γέφυρα, είναι ο πρώτος από ομόκεντρους κύκλους που περικλείουν την ανάπτυξη της πατρίδας μας, διαμέσου των έργων παραχώρησης.

Μέσα από αυτό το πρίσμα, μία ανάπτυξη που είναι στην αφετηρία της τοπική, εξελίσσεται σε περιφερειακή και καταλήγει εθνική, όπως αποδεικνύεται από τις επιστημονικές έρευνες παρακολούθησης της Γέφυρας από το 2006 μέχρι και το 2017.

Το 2018 βρίσκει την Ελλάδα να διαθέτει το πληρέστερο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και συναφών υποδομών όλων των εποχών. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία κίνησης που αφορούν τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», έχουν ανακτήσει το θετικό πρόσημο κατά τα έτη 2016-2017.

Επιπλέον, οι πιο πρόσφατες έρευνες περιφερειακής τουριστικής θελκτικότητας έδειξαν από το 2017 μια στροφή από πιο κλασικούς προορισμούς, σε άλλους, προσβάσιμους μέσω των αυτοκινητοδρόμων που ενώνει η Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου.

Αυτό που προκύπτει ως πρακτικό συμπέρασμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στα πρώτα δείγματα καρποφορίας ενός εθνικού σχεδιασμού που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Οι εταιρείες παραχώρησης που επωμίσθηκαν την ευθύνη της κατασκευής των σύγχρονων μεγάλων έργων, εγγράφονται στο νέο τοπίο ως συνειδητοί και ενεργοί φορείς τοπικής, περιφερειακής και εθνικής ανάπτυξης. Έρχονται από μακριά, για να πάνε ακόμη μακρύτερα, επεκτείνοντας την προσπάθειά τους για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες, σε όλο το συμβατικό βάθος χρόνου που διαθέτουν.

Η ανάπτυξη θα επιταχύνεται τόσο περισσότερο, όσο θα αναπτύσσονται οι συνέργειες των παραχωρησιούχων με θεσμικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι μετά τους «δρόμους αντοχής» για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, έχουμε περάσει στους «δρόμους ταχύτητας», για την αξιοποίηση του συνόλου των έργων που συνθέτουν μία «νέα εποχή Τρικούπη».

Για να δικαιωθεί οριστικά, η μακροχρόνια εθνική προσπάθεια χρειάζεται διορατικότητα, καλή πίστη, διάλογο και ταχείες συνθέσεις.

Η Ιστορία δείχνει ότι η αυτοδέσμευση κάθε παραχωρησιούχου για σταθερή προσήλωση στην ανάπτυξη, σε όλο το χρονικό διάστημα παραχώρησης του έργου, συνοδεύει τις εναλλαγές κεντρικών διοικήσεων, αλλά επίσης περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Αποβαίνει μάλιστα καθημερινά υπέρ όσων συνειδητοποιούν ότι η καλύτερη γέφυρα είναι ο διάλογος, ο αμοιβαίος σεβασμός των ρόλων και η συνεπιδίωξη της πάγκοινης προκοπής.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. πρεσβεύει την ανοικτότητα προς όλες τις κατευθύνσεις από την πρώτη μέρα της εταιρικής της σύστασης, ενώ η καλή σχέση με το χρόνο αποτελεί βασικό συστατικό του DNA της.

Από τότε που υπήρξαμε ως εταιρεία και καθιερώσαμε το σύνθημα «ΖΕΥΞΗ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» γνωρίζαμε ότι ο χρόνος του παραχωρησιούχου είναι μεγάλος, αλλά δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί χωρίς αποτελέσματα υπέρ του συνόλου.

Τα σημεία των καιρών, αλλά και των προοπτικών κυκλοφορίας δείχνουν πως είναι η ώρα για «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΤΑΧΩΣ».  Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε πορευθεί επί σειρά ετών, μέσα από συνέργειες με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους όμορους Δήμους, τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και τις τοπικές επαγγελματικές ενώσεις που καλύπτουν το φάσμα της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Αφετηρία μας, ο πρώτος, δικός μας (υπέροχος) ομόκεντρος κύκλος: «Πάτρα – Ναυπακτία».

Προορισμός, πρόσκληση, πρόκληση.   

ΜΑΖΙ και το 2018!

 Παναγιώτης Παπανικόλας

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Nafpaktianews.gr