NEWS ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου

επίδομα πετρελαίου
επίδομα πετρελαίου

επίδομα πετρελαίου

επίδομα πετρελαίου – Από σήμερα Δευτέρα, ανοίγει η εφαρμογή του taxisnet για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων όσον αφορά το επίδομα πετρελαίου.

Όπως προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, περικόπτεται κατά 50% το ποσό που χορηγείται ως επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Αυτό θα οδηγήσει σε αυστηρά κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος και λιγότερους δικαιούχους από όσους το έλαβαν πέρυσι.

Η σχετική απόφαση θα εκδοθεί σχετικά άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών και θα έχει αναδρομική ισχύ.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.

Το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί εντός του επόμενου μηνός για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν.

επίδομα πετρελαίου