NEWS ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκτή η τροπολογία για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Αιτωλοακαρνανίας

Δεκτή έγινε η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου για την ένταξη των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις αντίστοιχες όπως της Μάνδρας και της Σαμοθράκης.

Υποστηρίζοντας την τροπολογία ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαρεμένος είπε ότι η Πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός στους πολίτες που διαπιστωμένα είδαν το βιός τους να το καταπλακώνουν οι λάσπες. Αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις εκείνες, που «ενώ βόγκηξαν κατά τη διάρκεια της κρίσης από την ύφεση, τώρα ήρθε σαν κερασάκι σε μια κατάπικρη τούρτα η πλημμύρα να τους δώσει νέο χτύπημα. Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις να δοθεί η ευκαιρία να ανασάνουν», είπε ο κ. Βαρεμένος, προσθέτοντας σκωπτικά ότι «δεν πρέπει να υιοθετήσουμε την άποψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ στόλισε τον ΣΥΡΙΖΑ με όσα επίθετα είχε εύκαιρα, πρόσθεσε ότι είναι και μαύρη γάτα, αφού επί εποχής του είχαμε και τέτοια φαινόμενα. Μην τύχει και διεθνούς απήχησης αυτή η άποψή και την χρησιμοποιήσει, π.χ. ο Τραμπ, προκειμένου να στηρίξει τη θέση ότι για τα καταστρεπτικά φαινόμενα δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, αλλά μια ευτραφής γάτα από την Άπω Ανατολή ή ο Κιμ ΓιονγκΟυν».

«Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες» κατέληξε ο κ. Βαρεμένος, «η μία ζωγραφισμένη με τα χαρωπά χρώματα και η άλλη με τα μαύρα. Υπάρχει μία Ελλάδα που σύρθηκε ως την χρεωκοπία και που, μαζί με τα κομμάτια της, μάχεται να σταθεί στα πόδια της και να βγει από το τούνελ. Πρέπει και μπορεί να το κάνει το συντομότερο δυνατό. Είναι θέμα αποκατάστασης της πλήρους εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας».

Πηγή: xiromeronews