NEWS ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε την τεράστια επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό…

Αγία Ζώνη ΙΙ

Δείτε την τεράστια επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό. Εντυπωσιακές εικόνες με το γερανό που το σήκωσε από το βυθό. Ο επίλογος της μεγάλης οικολογικής καταστροφής (βίντεο drone)…

Αυτές είναι οι αποκλειστικές εικόνες από την  ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο Σαρωνικό. Ο συνεργάτης μας Up Drones πέταξε πάνω από τα ναυάγιο και κατέγραψε την προσπάθεια του πολυμελούς συνεργείου να φέρει στην επιφάνεια το μοιραίο δεξαμενόπλοιο που ρύπανε με πετρέλαιο την ακτογραμμή από τον Πειραιά μέχρι την Γλυφάδα και τη Σαλαμίνα….

Σκοπός της ανέλκυσης ήταν το πλοίο με την βοήθεια του τεράστιου πλωτού γερανού να αποκτήσει την πλευστότητα και να οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξειδικευμένα συνεργεία από δύτες πρέσαραν με αέρα συγκεκριμένα σημεία του πλοίου προκειμένου να αδειάσει το νερό που βρισκόταν μέσα και ταυτόχρονα, ο γερανός τραβούσε το δεξαμενόπλοιο προς το πάνω. Επισημαίνεται ότι από το πλοίο έχουν αντληθεί όλα τα καύσιμα που μετέφερε και έχει σφραγιστεί….

Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» είναι κατασκευής του 1972, με χωρητικότητα 3.205 τόνων. Βυθίστηκε στις 2:45 τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, ενώ ήταν αγκυροβολημένο και φορτωμένο με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil….

Στο πλοίο επέβαιναν δύο από τα έντεκα μέλη του πληρώματος. Το σημείο όπου έχει στηθεί πλωτός γερανός επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι με πλωτό σκάφος του λιμενικού, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης….

Παρακολουθήστε το βίντεο drone του συνεργάτη μας Up Drones από το σημείο ανέλκυσης του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»…

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/deite-tin-terastia-epixeirisi-anelkysis-tou-moiraiou-deksamenoploiou-sto-saroniko-entyposiakes-eikones-me-to-gerano-pou-to-sikose-apo-to-vytho-o-epilogos-tis-megalis-oikologikis-katastrofis-vinteo/