Λάνα Ζωχιού – Μια Κερκυραία εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Λάνα Ζωχιού - Τα καθήκοντα της Προξένου του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη, ανέλαβε μία Κερκυραία, η Λάνα Ζωχιού
Λάνα Ζωχιού
Λάνα Ζωχιού

Λάνα Ζωχιού – Τα καθήκοντα της Προξένου του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη, ανέλαβε μία Κερκυραία, η Λάνα Ζωχιού, κόρη του προέδρου της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής Γιάννη Ζωχιού.

Η νέα πρόξενος αντικατέστησε το Μάνο Κουμπαράκη, ενώ την ανάληψη των καθηκόντων της ακολούθησε, όπως παραδοσιακά γίνεται, εκδήλωση των ομογενειακών συλλόγων στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ασγατιτών «Κύπρος», όπου παρουσιάστηκε συναυλία της «Ομάδας Καβάφη».

Η κα Ζωχιού εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ έχει διατελέσει στέλεχος της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών Υπουργείου Εξωτερικών τα είχε αναλάβει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Η κ. Ζωχιού μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα επιτεύγματα της ομογένειας και την ευγνωμοσύνη για την ζεστασιά με την οποία την υποδέχτηκαν οι ομογενείς.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε εκδηλώσεις ομογενών και ότι η ζεστασιά και η αγάπη με την οποία την περιέβαλλαν είναι πολύτιμη για τα «απαιτητικά» καθήκοντα τα οποία ανέλαβε.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ομογένεια θα περιβάλλει την κ. Ζωχιού με την ίδια αγάπη με την οποία περιέβαλε και τον προκάτοχό της Μάνο Κουμπαράκη, καθώς επίσης και τον ίδιο.

Πηγή: corfupress.gr

AMFlife.gr - Δυτική Ελλάδα, Άνθρωποι, Αξιοθέατα, Νέα & Ειδήσεις
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης

 • Βιβλιοθήκη Σπάρτου

  Βιβλιοθήκη Σπάρτου: Νικόλαος Κιχεμ

  Νικόλαος Κιχεμ Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου κλείνει το αφιέρωμα στην γραφή των βραβευμένων και διακριθέντων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, που διοργάνωσε με τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΧΕΜ (Κοτσαμπουγιούκης) (Ευάγγελος Ζώης) Νέο...
 • «Τέχνη και Εποχή» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης Τέχνη και Εποχή. Η συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων μέσα από τα μάτια του Σπύρου Παπαλουκά, που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (κτίριο Μεταξουργείου),...
 • Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία

  Διακοπες στην Αμφιλοχία Παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη στο μυχό του Aμβρακικού κόλπου, η Αμφιλοχία – Kαρβασαράς η παλαιότερη ονομασία της – είναι συγκοινωνιακός κόμβος και εμπορικό λιμάνι. Τα εστιατόρια, τα...
 • 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

  Το απόγευμα του Σαββάτου 18/08/2018 Πραγματοποιήθηκε ο 4ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Μεταξύ των αθλητών συμμετείχαν από την Αμφιλοχία ο Τρομπούκης Χρήστος που...