NEWS ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ο δήμος Μεσολογγίου συμμετέχει σε Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο δήμος Μεσολογγίου συμμετέχει σε Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες
Ο δήμος Μεσολογγίου συμμετέχει σε Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Σε συνέχεια της επίσκεψης των μελών του Προεδρείου της Οργάνωσης Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων που πραγματοποιήθηκε την 29η Απριλίου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, ο Δήμος θα συμμετέχει στην μεγάλη αθλητική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ από 29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2018.

Για το σκοπό αυτό, μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με τον Δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Nir Barkat, ο Νίκος Καραπάνος έκανε αποδεκτή την πρόσκληση συμμετοχής.

Σήμερα, στο Δημαρχείο Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δ. Μπουσμπουρέλης, το μέλλος του Δ.Σ. Χρ. Κόρρας, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ειρ. Καλαμάκη, ο Έφορος Εγκαταστάσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων Ιωάννης Δελαπόρτας καθώς επίσης και ο Έλληνας εκπρόσωπος της Οργάνωσης Νικόλαος Τζανάκος. Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκαν θέματα συμμετοχής της αποστολής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από 16 αθλητές ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, 2 προπονητές και Αρχηγό αποστολής. Η στελέχωση των ομάδων που θα συμμετέχουν, θα γίνει κατόπιν συνεργασίας με αθλητικούς φορείς και τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες τους.

Οι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε στις αρχές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποτελώντας την ενσάρκωση ενός οράματος του 12χρονου τότε Μεθόδιου Κλέμενς. Το συμβολικό τους μήνυμα, που αφορά στην ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών μέσα από τον αθλητισμό, έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις τις δεκαετίες που ακολούθησαν, για να φτάσουν σήμερα να θεωρούνται ως μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Συμμετέχουν δε, παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Η πόλη της Ιερουσαλήμ θα υποδεχθεί στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων 1.500 περίπου αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και 4.000 συνοδούς. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και η αποστολή του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος σημειώνει: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για βρισκόμαστε ανάμεσα στους οκτώ δήμους που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες. Ο Δήμος μας «επενδύει» στα παιδιά του.

Τα παιδιά μας άλλωστε και η νέα γενιά αυτού του τόπου είναι η συνέχεια της ιστορίας, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού του. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να τους δώσουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα που δικαιούνται».

Πηγή: aixmi-news.gr