ΚΟΣΜΟΣ

Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες – 8 νεκροί και 12 τραυματίες

Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες - 8 νεκροί και 12 τραυματίες
Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες - 8 νεκροί και 12 τραυματίες

Στο αίμα βάφτηκε το Μανχάταν της Νέας Υόρκης όταν άντρας παρέσυρε με φορτηγό ποδηλάτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 12.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι χειρίζεται το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο φορτηγό του δράστη βρέθηκαν φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χείρογραφο σημείωμα -γραμμένο στα άγγλικα- στο οποίο έγραφε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους».

Δράστης του χτυπήματος είναι, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο 29χρονος  Σαϊφούλο Σάιποφ, που διέμενε στην Τάμπα της Φλόριντα. Ο μακελάρης του Μανχάταν μπήκε σε ποδηλατόδρομο στο ύψος της οδού Χιούστον στις 15:05 τοπική ώρα και συνέχισε να οδηγεί για 17 ολόκληρα τετράγωνα παρασύροντας πεζούς και ποδηλάτες που βρίσκονταν στο διάβα του. Τελικώς, το φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα σχολικό λεωφορείο, που μπλόκαρε εσκεμμένα τον δρόμο του. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν δύο ενήλικες και ένα παιδί αλλά το CNN μεταδίδει ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Φωτογραφία: ΑP 

Στη συνέχεια, ο Σάιποφ βγήκε από το φορτηγό και άρχισε να τρέχει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, κρατώντας ένα αεροβόλο και ένα όπλο του paintball.

Τρομοκρατημένοι πολίτες, που δεν γνώριζαν ότι τα όπλα είναι ψεύτικα, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν από το σημείο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίοι πυροβόλησαν τον δράστη της ειδεχθούς επίθεσης στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Οι πυροβολισμοί αυτοί ήταν που αναστάτωσαν και τους περίοικους, που κάλεσαν την αστυνομία κάνοντας λόγο για ανταλλαγή πυρών κοντά στον αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άντρας βγήκε από το φορτηγό και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πολιτών, κάτι που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.

H στιγμή της σύλληψης του δράστη

Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» 

Αμερικανικά δίκτυα μετέδωσαν βίντεο-ντοκουμέντο λίγη ώρα μετά την επίθεση, στο οποίο ο δράστης εμφανίζεται να τρέχει ανάμεσα σε αυτοκίνητα κρατώντας τα δύο ψεύτικα όπλα. Την ίδια ώρα, μεταφέρουν μαρτυρίες ότι ότι ο μακελάρης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ο δράστης της επίθεσης 

Πηγή: Τρόμος στο Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες -Οκτώ νεκροί και 12 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr