NEWS ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ

Ξεκινά σήμερα 2 Μαΐου η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα συνδέσει για πρώτη φορά τα νησιά του Ιονίου

Σάρκα και οστά παίρνουν οι προσπάθειες του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, να ξεκινήσει η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, την άνοιξη του ’18, γεγονός που είχε εξαγγείλει, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Ιονίων νήσων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.  

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, που για πρώτη φορά θα ενώσουν όλα τα νησιά του Ιονίου, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES».

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τον πλοιοκτήτη του πλοίου, ενημερώθηκε για τη συχνότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που ξεκινά με ένα δρομολόγιο αυτή την εβδομάδα, δύο την επόμενη και σταθερά τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, την Σάμη Κεφαλονιάς και την Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία την Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

«Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτή η ενωτική γραμμή, η γραμμή συνοχής για το Ιόνιο, μετά από πολλές δεκαετίες έρχεται δυναμικά  από 2 Μαΐου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και θα ενώνει τα νησιά του Ιονίου. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να εκτελέσει τον σκοπό της που είναι η δυνατότητα επικοινωνίας και των κατοίκων των νησιών μας, από ένα νησί στο άλλο και των επισκεπτών των νησιών την τουριστική περίοδο. Στόχευσή μας είναι στο τέλος αυτής της περιόδου να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα , αυτή της πρώτης εφαρμογής και να επανέλθουμε την επόμενη περίοδο, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα δυναμώσουν τη συνοχή των Ιονίων νήσων και φυσικά την τοπική οικονομία» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το πλοίο, έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 170 άτομα. Ήδη τουριστικοί πράκτορες, από όλη την Ευρώπη έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου.

«Ξεκινάμε την Τετάρτη στις 6.30 το πρωί από την Κέρκυρα με προορισμό τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Ιθάκη , την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Μετά από οχτώ μήνες συνεχούς προσπάθειας του κ. Περιφερειάρχη, κατάφερε στο τέλος σε συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να  επιδοτηθεί αυτή η γραμμή και φτάσαμε, στο δια ταύτα, να ξεκινήσουμε από μεθαύριο. Φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί μία μεγάλη επιβατική κίνηση. Το ενδιαφέρον είναι έντονο από όλους τους νησιώτες του Ιονίου, που θέλουν να εξυπηρετηθούν και οι ίδιοι , αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να μείνουν κάποιες μέρες στα νησιά και να γνωρίσουν όλο το Ιόνιο» ανέφερε ο πλοιοκτήτης του πλοίου.

Mylefkada.gr