NEWS ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου μεταξύ τους

Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου
Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο. «Τον Μάρτιο αυτή η σύνδεση θα είναι μία νέα πραγματικότητα που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας Περιφέρειας. Πολλές φορές υπήρξαν προεκλογικές δεσμεύσεις, από πολλούς, αλλά έρχεται αυτή η κυβέρνηση, σε μη προεκλογική περίοδο, σε χρόνο συγκεκριμένο, μακριά από αυτούς τους πειρασμούς, για να δημιουργήσει αυτή τη δυνατότητα, η οποία πιστεύω, εκ των πραγμάτων θα αποκτήσει μία δυναμική, που θα φέρει επιπρόσθετα αποτελέσματα στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το θέμα, είπε ότι «πρόκειται για μία ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ενώσει όλα τα νησιά του Ιονίου και θα εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Το πλοίο θα είναι χωρητικότητας 198 επιβατών, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμη η τιμή των ναύλων».

Όσον αφορά τις τρέχουσες ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας για τα νησιά του Ιονίου, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι υπεγράφη το master plan του λιμανιού της Ζακύνθου, «ένα χρόνιο και χρονίζον πρόβλημα».

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του υπουργός είπε: «Προχωράμε στη βελτίωση και αναβάθμιση λιμανιών όλης της Περιφέρειας. Πριν από λίγες μέρες εξασφαλίσαμε αρκετές πιστώσεις και από το υπουργείο Ναυτιλίας προς τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας για την αναβάθμιση μικρότερων λιμανιών της περιοχής. Στηρίζουμε τον Οργανισμό Λιμένος στις πρωτοβουλίες του, όχι μόνο για την ψηφιακή του αναβάθμιση, αλλά και σε μία σειρά δραστηριοτήτων που θα αναβαθμίζουν λιμενικά καταφύγια. Δώσαμε τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση να υπαχθούν σε αυτή όλα τα ορφανά λιμάνια.

Έτσι, θα δώσουμε τη δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτά τα λιμάνια, που θα βελτιώσουν τις υποδομές τους και να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Με μία σειρά τέτοιων πρωτοβουλιών στοχεύουμε στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν τα νησιά».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Ενα παράλογο γεγονός που λειτουργούσε στη χώρα, ήταν ένα Διάταγμα που αφορούσε μόνο τα νησιά του Αιγαίου, που τους έδινε τη δυνατότητα αξιοποίησης πόρων. Αυτό το Διάταγμα άφηνε από έξω τα μικρά νησιά του Ιονίου. Αυτή η υπόθεση στο επόμενο δίμηνο θα έχει κλείσει οριστικά. Όλες οι δυνατότητας που παρέχονται για αξιοποίηση πόρων στα νησιά του Αιγαίου θα υπάρχουν και για τα νησιά του Ιονίου».

Πηγή: tempo24.news