NEWS ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Ένα Ζακυνθινό πολιτιστικό και γαστρονομικό Φεστιβάλ στη Κίνα

Ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό και πολιτιστικό Φεστιβάλ προβάλλοντας ένα από τα νησιά της Επτανήσου, την Ζάκυνθο γνωστή διεθνώς με το όνομα “Τζάντε” θα διεξαχθεί στις πόλεις Guangzhou, Xiamen και Shenzhen της Κίνας από τις 9 έως τις 20 Μαΐου 2018. Ένα νησί με μακρά γαστρονομική και μουσική παράδοση που ξεπερνά τους τρεις αιώνες ταξιδεύει για πρώτη φορά στις περιοχές της Κίνας για να αναδείξει το μεγαλείο του Πολιτιστικού της πλούτου.

Με την στήριξη του Δήμου Ζακύνθου και την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στην Guangzhou, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis”, τη φιλική στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και διοργανώτρια την κα Μαρία Ζησούλη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης, το Πολιτιστικό & Γαστρονομικό Φεστιβάλ στη Κίνα, θα παρουσιάσει τη Ζακυνθινή κουζίνα, τη παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Ζακύνθου.

Την Ελληνική Αποστολή, θα στελεχώσουν δυο καταξιωμένοι Chefs, ο κ. Νικόλαος Δαούτης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής και ο κ. Κωνσταντίνος Βάρελης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας αφού από κοινού θα επιμεληθούν τους Γαστρονομικούς μπουφέδες καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Μαζί τους θα ταξιδέψει επταμελής ομάδα παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων από τον πολιτιστικό σύλλογο “Φιόρο του Λεβάντε”, υπό την συντονίστρια διοργάνωσης, κ. Μαρία Ζησούλη.
Με δήλωση τους, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis” κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Σπύρος Βουλισμάς, τόνισαν από κοινού “Την αναγκαιότητα ανάδειξης και προβολής της Ελληνικής Γαστρονομίας προσθέτοντας έτσι, ένα ακόμη λιθαράκι για την διεθνοποίηση του ελληνικού και ιδιαίτερα του επτανησιακού γαστρονομικού πλούτου στη χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στο κόσμο. Μέσα από τη συνεργασία των δυο Λεσχών θα επιτευχθεί η παρουσίαση Ζακυνθινών εδεσμάτων και γεύσεων στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς και η διάδοση της τοπικής Ζακυνθινής κουζίνας, στην τεράστια αγορά της Κίνας, αναδεικνύοντας έτσι και τα παραδοσιακά προϊόντα των Επτανήσιων & ιδιαίτερα των Ζακυνθινών”.

Χορηγοί του Φεστιβάλ Γαστρονομίας είναι τα κτήματα Γράμψα, Οινόλπη, Γκούμα, Καλλίνικος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου, και η εταιρία Aristeon που θα υποστηρίξουν με Ζακυνθινό κρασί και λάδι τις εκδηλώσεις.

Πηγή: imerazante, φωτο: haniotika-nea.gr