ΚΟΣΜΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονιστικές εικόνες από την απελευθέρωση 170 σκύλων λίγο πριν σφαγιαστούν για να γίνουν σούπα στη Ν. Κορέα

 

 

Περισσότεροι από 170 σκύλοι διασώθηκαν από μια μονάδα εκτροφής στη Νότια Κορέα, το κρέας των οποίων προορίζονταν για βρώση, αφού πρώτα θα τους έκαναν ηλεκτροπληξία για να τους θανατώσουν.   Οι ακτιβιστές της Humane Society International διέσωσαν τα ζώα στα τέλη Νοεμβρίου και στη συνέχεια τα μετέφεραν αεροπορικώς σε καταφύγια στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντάς τους την απαραίτητη αποπαρασίτωση και εμβολιασμούς.

Το κρέας σκύλου θεωρείται ξεχωριστό έδεσμα στη χώρα και η συγκεκριμένη μονάδα πιστεύεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού εκτιμάται πως σε όλη την Ν. Κορέα λειτουργούν περισσότερες από 17.000, εκτρέφοντας πάνω από 2 εκατ. σκύλους κάθε χρόνο με σκοπό την κατανάλωση.    Στη φάρμα βρέθηκαν σκύλου από διάφορες ράτσες, από κυνηγόσκυλα και σπάνιελ, μέχρι Γκόλντεν Ριτρίβερ και μπιγκλ. Όλα τα ζώα ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένα μέσα σε μικρά σιδερένια κλουβιά χωρίς καμία κτηνιατρική φροντίδα. Τα περισσότερα διαπιστώθηκε πως υπέφεραν από σοβαρές μολύνσεις στα μάτια και το δέρμα τους, ζώντας μέσα στα ίδια τους τα περιττώματα, ενώ όλα σχεδόν είχαν τραύματα στα πόδια και πληγές στις πατούσες επειδή καλούνταν να στέκονται πατώντας διαρκώς και αναγκαστικά πάνω στα σύρματα.

Η διάσωση έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της HSI να τερματίσει το εμπόριο κρέατος σκύλων και σε περίπτωση που οι ακτιβιστές δεν είχαν επέμβει εγκαίρως, τα ζώα θα είχαν ήδη καταλήξει στο σφαγείο για να γίνουν στη συνέχεια πικάντικη σούπα- ένα πολύ δημοφιλές πιάτο στη χώρα, το οποίο ονομάζεται «bosintang».   Η συγκεκριμένη μονάδα εκτροφής στην Namyangju είναι η δέκατη που έχει καταφέρει να κλείσει οριστικά από το 2014 μέχρι σήμερα η οργάνωση HSI, διασώζοντας και βρίσκοντας νέα σπίτια για σχεδόν 1.000 σκυλιά, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη κάθε φάρμας αποφασίζει πως θέλει να αποχωρήσει από το εμπόριο κρέατος σκύλων.

Donate to save lives this Giving Tuesday!

Today is the day to help save lives! This #GivingTuesday, YOU can help us shut down a dog meat farm in South Korea and change the fate of more than 170 dogs – like sweet Mia – who have suffered unimaginable cruelty. Please, donate now: hsi.org/fb112817

Geplaatst door Humane Society International op Dinsdag 28 november 2017

Ο τωρινός ιδιοκτήτης, που ασχολείται με αυτό τα τελευταία 20 χρόνια, δήλωσε πως επιθυμεί να μπει στον τομέα των κατασκευών και πως στη φάρμα του θα καλλιεργεί πλέον μόνο λαχανικά.   Άλλοι ιδιοκτήτες, που έχει βοηθήσει η HSI να κλείσουν επίσης τις επιχειρήσεις τους, ασχολήθηκαν μετά επίσης με την καλλιέργεια διαφόρων λαχανικών ή εργάστηκαν στην διανομή νερού. Οι διασώσεις και το κλείσιμο των μονάδων είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που στόχο έχει να ενθαρρύνει την κυβέρνηση της Ν. Κορέας να τερματίσει μια για πάντα τις απάνθρωπες πρακτικές της βιομηχανίας γύρω από την εμπορία κρέατος σκύλων.

Πηγή: Lifo.gr