NEWS ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 1.100 ευρώ υπεγράφη ο κατώτατος μισθός στον ΟΛΠ

ΟΛΠ μισθός
ΟΛΠ μισθός

-ΟΛΠ μισθός

ΟΛΠ μισθός – Υπεγράφη η διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) που ανεβάζει τον κατώτατο μισθό για τον νεοεισερχόμενο, στα 1.100 ευρώ! Η Σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τους εργαζομένους και τη διοίκηση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αναφέρει ότι «σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό, στα λιμάνια, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την δυναμική των αγώνων, που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση».

Η ΣΣΕ προσδιορίζει το επίπεδο αμοιβών για την επόμενη διετία, ενώ διατηρούνται τα τυπικά προσόντα και η ειδικότητα όπου προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και τα επιδόματα.

Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι αμοιβές προσδιορίζονται για έναν νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις, κατ΄ ελάχιστον στα 1.100 ευρώ και φθάνουν για εργαζόμενους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.700 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται εξειδικευμένα επιδόματα και επιδόματα ευθύνης.

Επίσης, προβλέπεται επαναφορά της χορήγησης του 13ου και 14ου μισθού η οποία είχε περικοπεί με τους μνημονιακούς νόμους από το 2011, ενώ επίσης επανέρχεται η εξέλιξη σε χρονοεπίδομα και κλιμάκια η οποία είχε διακοπεί από το 2011.

Τέλος, αναφέρεται ότι θεσμοθετούνται κοινωνικές παροχές, όπως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, και άλλες παροχές.

Πηγή: Kontranews.gr