ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο: O ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός του 2017 στην Ευρώπη

Ηράκλειο
Ηράκλειο

Ηράκλειο

Ηράκλειο – Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα αφού ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός του 2017 στην Ευρώπη είναι το Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με στοιχεία του Euromonitor, η κρητική πόλη υποδέχτηκε 11% περισσότερους τουρίστες από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Η εν λόγω λίστα, όμως, έχει και άλλο ελληνικό… άρωμα. Στη δεύτερη θέση, με αύξηση 10% εμφανίζεται η Αθήνα, που τους τελευταίους μήνες κατάφερε να ενισχύσει το προφίλ της και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το «χάλκινο» μετάλλιο κατέκτησε η τουρκική πόλη Αρτβίν, μια πόλη της βορειοανατολικής Τουρκίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άκαμψι, με αύξηση 9%.

«Το Ηράκλειο είναι το πρώτο μέρος [σ.σ. της Κρήτης] που συναντούν όσοι φτάνουν με αεροπλάνο ή πλοίο στο νησί. Είναι μια σκονισμένη, φασαριόζικη πόλη, όπου οι οδηγοί κορνάρουν συνεχώς και ακούγονται αδιάκοπα σκούτερ που κινούνται στους στενούς δρόμους» γράφει για την ο Κρίστοφερ Σόμερβιλ, δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph. O ίδιος, όμως, σπεύδει να συμπληρώσει ότι η πόλη έχει ακόμη ατμόσφαιρα «αρχαίας μεσογειακής πόλης» ενώ οι επισκέπτες της μπορούν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία της περπατώντας με τα πόδια.

Το δημοσίευμα τονίζει, παράλληλα, ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου φιλοξενεί τα σπουδαιότερα Μινωικά ευρήματα.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα Ποιος ελληνικός προορισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος για το 2017 σε ολόκληρη την Ευρώπη;