ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν στο Μόναχο αρχαία από την Ελλάδα – Είχαν συλληφθεί και 3 Αιτωλοακαρνάνες

αρχαιοκάπηλοι, Μόναχο, αρχαία, δημοπρασίες
αρχαιοκάπηλοι, Μόναχο, αρχαία, δημοπρασίες

Έξι κιβώτια με αρχαία που είχαν βγάλει εκτός Ελλάδας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αρχαιοκαπήλων που πρόσφατα εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν οι Γερμανικές Αρχές σε αποθήκη στο Μόναχο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.gr ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη μετάβαση στο εξωτερικό κλιμακίου αρχαιολόγων, που σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και διωκτικές Αρχές της Γερμανίας θα εκτιμήσουν και θα χαρακτηρίσουν τους ανεκτίμητους θησαυρούς που το κύκλωμα είχε προωθήσει κατά τη διάρκεια της δράσης του και φυσικά θα ζητηθεί και επισήμως η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Όπως είχε αποκαλύψει το tempo24.gr, το σημαντικό που προκύπτει από την εξάρθρωση της οργάνωσης είναι η εμπλοκή των Οίκων Δημοπρασίας σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας, οι ιδιοκτήτες των οποίων γνώριζαν τη δράση και είχαν άμεση επαφή και τους αρχηγούς της σπείρας.

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δεκατεσσάρων μηνών και από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξακριβωθεί ότι τα μέλη της ενέχονται σε τουλάχιστον ενενήντα τρεις, αγοραπωλησίες και λαθρανασκαφές αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (650.000) ευρώ.

Τα κλεμμένα αρχαία διοχετεύονταν στους συγκεκριμένους οίκους δημοπρασίας, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για αρχαιότητες που χρονολογούνται από το 600 π.Χ έως και το 1700 μ.Χ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή και η διαδικασία υποβολής αιτήματος για την παροχή δικαστικής συνδρομής από τις Αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Βουλγαρίας.

Τα αρχηγικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, επικοινωνούσαν απευθείας τόσο με τους υπεύθυνους και τους ιδιοκτήτες των οίκων δημοπρασιών, όσο και με αλλοδαπούς ιδιώτες αγοραστές, πωλώντας τα αρχαία αντικείμενα σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που κατέβαλλαν για την αγορά τους.

sinidisi.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

Eπιτήδειοι Θησαυρίζουν Πλασάροντας Το Σαπουνά Ως Γαλέο

Ανάπηρος Ζητιάνος Στο Μετρό Του Φιξ Βγάζει Πόδια Και Περπατάει…(Δείτε Βίντεο)

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας