ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα

Επιπλέον φορολογική επιβάρυνση το 2016 για τους μισθωτούς άνω των 1.500 ευρώ προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης από τη Βουλή. Σάλος με τη φράση του για τη φορολογική ιστορία της χώρας «τέλειωσαν τα άσχημα και έρχονται τα χειρότερα…». – Γραπτές διευκρινίσεις από τον αν. υπουργό – Επιβεβαιωνόμαστε, σχολιάζει η ΝΔ

Σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή ότι «αν ήθελα να βάλω ένα τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας, θα έλεγα “τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα”».

Η δήλωσή του υπουργού έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής, με πολλούς βουλευτές να στηλιτεύουν τη στάση του εν μέσω διαπραγμάτευσης και με το φορολογικό προ των πυλών, ερμηνεύοντας τη φράση του ως κακό οιωνό για τα… χειρότερα που προφανώς έρχονται.

Ο κ. Αλεξιάδης έθεσε σήμερα Παρασκευή και τον πήχη των πλούσιων Ελλήνων, κατά τη λογική ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ευθέως τους μισθωτούς που έχουν την τύχη να λαμβάνουν ακόμη έναν αξιοπρεπή μισθό, ο οποίος κυμαίνεται από 1.500 έως 2.000 ευρώ, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς “ψαλίδι” μέσω της φορολογίας εισοδήματος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στα επικείμενα φορολογικά μέτρα και επιτιθέμενος κατά την προσφιλή του τακτική στα ΜΜΕ, υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχουν πλέον μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τις μειώσεις των οποίων αγωνιούν τα ΜΜΕ, για να ομολογήσει αμέσως μετά ότι «βεβαίως και θα υπάρξουν επιβαρύνσεις το 2016, αλλά με δίκαιο και αναλογικό τρόπο.

Αναφορικά τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Αλεξιάδης, ανακοίνωσε πως αυτή θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Νέα πρόταση, που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους μισθωτούς με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ υπέβαλε χθες Πέμπτη το οικονομικό επιτελείο στους επικεφαλής των θεσμών σύμφωνα με την Καθημερινή.

«Όσα είπα δεν σχετίζονται με την παρούσα περίοδο»

Ο κ. Αλεξιάδης προέβη σε γραπτή δήλωση το απόγευμα της Παρασκευής κάνοντας εκ νέου λόγο για «προσπάθεια ορισμένων να απομονώσουν και να παρερμηνεύσουν μια φράση μου, που αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές-αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος»

Ο αν. Υπουργός «αναγκάστηκε» εξ αυτού του λόγου, όπως ο ίδιος σημειώνει, να δηλώσει τα εξής:

«1.Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών)και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών.

2.Δήλωσα με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ανάλογα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.

3.Ευτυχώς υπάρχει το σχετικό video https://www.youtube.com/watch?v=3brCXAu4qtg (στο 7:16’’) στο οποίο με σαφήνεια απεικονίζεται το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Η ακριβής φράση μου είναι:
«Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

4.Δήλωσα με σαφήνεια ότι η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση για αναδρομικές φορολογίες κλπ για τα εισοδήματα του 2015 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, αφού ψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων (και την Τρίτη εισάγεται στην ολομέλεια) η σχετική τροπολογία, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2015.

5.Δήλωσα με σαφήνεια, ότι οι δεσμεύσεις του Ν. 4336/2015 (που τμήμα τους είναι στη διαπραγμάτευση) έχουν ψηφιστεί από 221 βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους τώρα, κάνουν κριτική στην υλοποίηση της συμφωνίας που ψήφισαν!»

ΝΔ: Με Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μόνο τα χειρότερα έρχονται για τους Έλληνες
Τις δηλώσεις του αν. υπουργού Οικονομικών στη Βουλή σχολίασε αιχμηρά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος:

«Ο κ. Αλεξιάδης ομολόγησε και επιβεβαίωσε σήμερα όλα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολύ καιρό.

Ότι, δηλαδή, με Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μόνο τα χειρότερα έρχονται για τους Έλληνες».

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι Ευρωπαίοι Ενέκριναν Την Συμφωνία Με Την Τουρκία

Πρωταθλήτρια Στην Ανεργία Η Δυτική Ελλάδα!

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας