ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΝΕΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Το τετράλεπτο βίντεο, με τίτλο «Τελευταία ευκαιρία» δείχνει έναν πυρηνικό πύραυλο να εκτοξεύεται από ένα υποβρύχιο και να πλήττει την Ουάσινγκτον.

Η Βόρεια Κορέα έδωσε το Σάββατο (26/03) στη δημοσιότητα ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο που παρουσιάζει μια πυρηνική επίθεση στην Ουάσινγκτον, απειλώντας ταυτόχρονα τη Σεούλ ότι θα δεχτεί «ανηλεή επίθεση» επειδή συκοφαντεί τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν.

Το τετράλεπτο βίντεο, με τίτλο «Τελευταία ευκαιρία» δείχνει έναν πυρηνικό πύραυλο να εκτοξεύεται από ένα υποβρύχιο και να πλήττει την Ουάσινγκτον, ενώ η αμερικανική σημαία τυλίγεται στις φλόγες. Στο τέλος του βίντεο, ένας πύραυλος ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα και πέφτει μπροστά στο Μνημείο του Λίνκολν, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Το Καπιτώλιο ανατινάζεται και στην οθόνη εμφανίζεται ένα μήνυμα, στα κορεατικά: «Αν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές κουνηθούν έστω και ένα εκατοστό προς το μέρος μας, θα τους χτυπήσουμε αμέσως με την πυρηνική δύναμή μας».

Μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, στις 6 Ιανουαρίου, το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στην κορεατική χερσόνησο. Ο Κιμ Γιονγκ-ουν απειλεί ότι θα προχωρήσει σε νέες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές, σε απάντηση για τα στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ.

Σήμερα, Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές έριξαν στη Βόρεια Κορέα χιλιάδες φυλλάδια, επικριτικά για το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. Η πρωτοβουλία αυτή ενδέχεται να επιδεινώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση.

https://www.youtube.com/watch?v=DbOYRLlhIP4

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα Τελευταία Λόγια Του Κύπριου Πιλότου Πριν Τη Συντριβή

ΣΟΚ: Σύγκρουση Τρένου Με Φορτηγό

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας