ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν μας μένει πολύς χρόνος.. Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους ξένους κερδοσκόπους

avaaz.org, ψήφισμα, funds, μαζικοί πλειστηριασμοί, κατασχέσεις

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε λίγες βδομάδες, θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας στη χώρα μας. Έρχονται τα ξένα funds για να «αρπάξουν» τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των ελλήνων. Οι τακτικές τους: μαζικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. Αν όμως κινηθούμε γρήγορα, μπορούμε ψαλιδίσουμε τα φτερά των «αρπακτικών» πριν προσγειωθούν!

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επεξεργάζεται το πώς θα γίνουν οι μεταβιβάσεις στα funds. Ως δικηγόρος που ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, κάνω δημόσια έκκληση: να δοθεί πρώτα το δικαίωμα στους έλληνες να ξεχρεώσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας στις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα funds.

Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να προστατεύουμε χιλιάδες σπίτια ελλήνων. Και είναι εφικτό! Η Κύπρος πρόσφατα πέρασε αυτό τον προστατευτικό νόμο, εν μέσω μνημονίου.

Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές: Να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια ή να στηρίξουμε τώρα αυτή την πρόταση.

Δεν μας μένει πολύς χρόνος…
Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα και όταν πιάσουμε το στόχο μας, θα παραδώσω τις υπογραφές μας στους Υπουργούς και στα μέσα ενημέρωσης: ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

Η τακτική των funds είναι γνωστή: όπως δημοσίως υποστηρίζεται μυρίζουν το αίμα λαβωμένων από την κρίση χώρων, αγοράζουν κοψοχρονιά τα δάνεια του κόσμου (από 5%), απαιτούν πλήρη αποπληρωμή (στο 100%) και με την πρώτη ευκαιρία κάνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Έτσι “ξεκοκαλίζουν” σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο: από την Ισπανία και την Ιρλανδία μέχρι το Πουέρτο Ρίκο.

Υπό την πίεση της Τρόικας, και η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε πλέον την κερκόπορτα στα funds και (μέσω πώλησης ή διαχείρισης) όλα τα δάνεια των ελλήνων θα μπορούν να γίνουν βορά στα αρπακτικά: κόκκινα και εξυπηρετούμενα, στεγαστικά και καταναλωτικά, πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων… ΟΛΑ!

Για παράδειγμα: ένα δάνειο 100.000 ευρώ που πήρε μια οικογένεια από ελληνική τράπεζα, θα μπορούσε να αγοραστεί από αρπακτικό fund με 15.000 ευρώ. Αλλά η οικογένεια θα συνεχίζει ξεχρεώνει τις 100.000 στο fund, συν του τόκους! Γιατί λοιπόν να μην δοθεί πρώτα η ευκαιρία στην οικογένεια να ξεχρεώσει μια και έξω το δάνειό της με 15.000 ευρώ, αντί να πουληθεί στα ξένα funds; Για την ελληνική τράπεζα δεν θα έχει καμία διαφορά αφού και στις δύο περιπτώσεις θα εισέπραττε το ίδιο ποσό.

Είναι μια απλή και λογική κίνηση που θα προστάτευε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και επιχειρήσεις και θα εμπόδιζε τεράστια ποσά να φύγουν από τη χώρα μας.

Αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πανίσχυρα διεθνή συμφέροντα. Γι’ αυτό χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας ώστε να βρεθεί η κυβέρνηση μπροστά σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση πολιτών. Υπόγραψε τώρα και στείλε το σε φίλους και γνωστούς

Είμαι κι εγώ μέλος του Avaaz και έχω δει τι μπορούμε να καταφέρουμε μαζί όταν συσπειρωνόμαστε. Τώρα, ήρθε η στιγμή να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους ξένους κερδοσκόπους.

Με ελπίδα
Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος

Πηγή: Avaaz.org

Περισσότερες πληροφορίες:

Πολίτες ζητούν να νομοθετηθεί η προτεραιότητα των δανειοληπτών στην εξαγορά των δανείων τους (Έθνος)

Να αγοράζουν τα δάνεια τους με όρους fund ζητούν οι δανειολήπτες (Σοφοκλέους)

Η κυβέρνηση παρέδωσε στα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ (iefimerida)

Η Ισπανία προς πώληση – στα αγγλικά (El Pais)

Μεγαλύτερες οι πιθανότητες εξώσεων με την άφιξη των funds – στα αγγλικά (The Irish Times)

Σκάνδαλο με αμερικάνικα αρπακτικά funds που έγδυσαν την αγορά ακινήτων της Ιρλανδίας– στα αγγλικά (Irish Central)

Η κυβέρνηση μπλοκάρει το κυπριακό μοντέλο που θα έσωζε τους «κόκκινους» δανειολήπτες (Ελεύθερος Τύπος)

Ποιοι θέλουν τα σπίτια και δεν το κρύβουν; (Newmoney.gr)

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα από την Αμφιλοχία

Διαβάστε επίσης:

57χρονος στην Αμφιλοχία είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 55 ετών – Συνελήφθη

Τραπεζοκαθίσματα έκαναν «φτερά» στη Θ. Χαβίνη στην Αμφιλοχία

Amfilochia.gr – Ειδήσεις και νέα από την Αμφιλοχία και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας